Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Schilderwerken Schilders
11 september 2017
Is jouw organisatie klaar voor de GDPR?
19 september 2017

Daarom zegt Sander YES tegen Yammer

Yammer is een persoonlijk sociaal netwerk, het is een onderdeel binnen Office 365. Met Yammer kan je in contact komen met de juiste personen, informatie delen tussen/binnen teams én projecten coördineren. Ideaal dus voor organisaties binnen het MKB. Maar waarom Yammer? Hoe krijg je gebruikers/collega’s aan het Yammeren? Sander van Stiphout, IT-adviseur bij IT Support Groep vertelt graag hoe hij Yammer ziet en ervaart.

Ik hoor vaak dat organisaties veel wensen hebben als het gaat om een intern sociaal platform. Ze willen kennis delen, aandacht vragen, van elkaar leren en binnen een project/team updates delen. Veel opties. Als je het mij vraagt is Yammer ‘de beste’. Ik kom bij veel organisaties over de vloer maar toch voel ik iedere keer weer de twijfel over de kracht van Yammer. Ik wil organisaties niet overtuigen dat ze Yammer ‘moeten’ implementeren, ik wil ze zelf laten zien/voelen wat Yammer kan doen voor hun organisatie. Ik herken inmiddels ‘de vragen’ wel die eindgebruikers hebben tijdens mijn Yammer presentaties. In dit artikel deel ik graag mijn kijk op dit platform en de twee meest gehoorde argumenten ‘tegen’ Yammer. Daar gaan we.

  1. Natuurlijk, nóg een communicatiestroom met berichten die ik ‘moet’ volgen. Daar heb ik echt geen tijd voor hoor!

Wat ik dan doe? Ik start vaak het gesprek/de discussie om er achter te komen wat volgens hen dan wel de meest effectieve manier van informatie delen is. In veel gevallen hoor ik dan unaniem ‘e-mail’ want dat is volgens velen het overzichtelijkste. Ik laat dan vaak dit filmpje zien https://youtu.be/QIqA_YKeboc. Een mooie eyeopener en vaak herkenbaar.

Ook bespreek ik hoe wij als IT Support Groep Yammer gebruiken. Ik vertel over de verschillende groepen en hoe wij dit kanaal praktisch inzetten zonder dat het veel tijd kost.

Email vs Yammer

Ik deel altijd graag de verschillen. Email ontvang je (ook) ongevraagd. Bij Yammer bepaal je zelf welke onderwerpen/groepen én personen je wilt volgen. No waste dus! En Yammer is uitermate geschikt om de mening/input van anderen te vragen. Wij gebruiken zelf de poll ook regelmatig! En wat erg belangrijk is: bepaal zelf wat je van Yammer in je postvak wil ontvangen, dit is handig in te stellen met de e-mailinstellingen.

  1. Ik ben bang dat ik zaken mis omdat berichten snel naar beneden (uit het oog) verdwijnen.

Yammer laat altijd de nieuwste berichten, likes en reacties bovenaan zien. En dat is niet voor niets, dit zijn namelijk in jouw groep de meest relevante/actuele berichten. En zo werkt e-mail natuurlijk ook: de laatst beantwoorde berichten staan ook bovenaan in je inbox. Met de juiste e-mailinstelling hoef je dus niets te missen. Maar zie het ook eens van de andere kant: het kan juist mensen in beweging brengen. Je kunt de discussie uitbreiden door mensen te taggen zodat er nog waardevollere input ontstaat.

Mijn ervaring is dat geduld bij het introduceren van Yammer erg belangrijk is. Niet alle gebruikers pakken het meteen op, je moet het gewoon even tijd geven en vooral niet teveel van bovenaf (laten) pushen. Binnen organisaties richt ik me altijd op de early adopters, zij pakken het vaak het snelst op en nemen anderen vanzelf -op een later moment- mee!

We werken voor organisaties regelmatig een adoptieplan uit. Dit geeft organisaties houvast om een weg in te slaan naar nog slimmer en efficiënter werken! En nee, dit is niet van vandaag op morgen gerealiseerd. Begin bij het begin! Ik help je graag op weg!

Daarom zegt Sander YES tegen Yammer

  • Informeel karakter
  • Onderdeel binnen Office 365, je complete werkplek
  • Vrij in te richten/delen
  • Snel in gebruik waar je ook bent (mooie app beschikbaar)
  • Werkt efficiënt, levert tijdswinst op
  • Je bepaalt zelf welke informatie/updates je in je inbox wilt ontvangen
  • Moderne werkplek met optimale beveiliging

“We werken voor organisaties regelmatig een adoptieplan uit. Dit geeft organisaties houvast om een weg in te slaan naar nog slimmer en efficiënter werken!”

Sander van Stiphout
IT Support Groep

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

place