Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Verbunt Hockey
22 november 2016
Altijd een scanner op zak met Office Lens: wij zijn enthousiast!
27 december 2016

Word geen slachtoffer van cybercrime!

De computer en internet zijn niet meer weg te denken. Computertechnologie vernieuwt zich razendsnel. Hiermee is ook cybercrime onderdeel geworden van onze dagelijkse wereld. Als IT Support Groep kunnen wij het dan ook niet vaak genoeg zeggen: Ben (en blijf) alsjeblieft alert!

Wat is cybercrime?

Cybercrime is criminaliteit met ICT als middel én doelwit. Je hoeft geen computer of internetaansluiting te hebben om er slachtoffer van te worden. Zo bevatten de meeste telefoons en bankpassen computerchips, die kunnen worden gemanipuleerd door cybercriminelen. Maar ook bedrijfssystemen, huishoudelijke apparaten en moderne auto’s zijn vandaag de dag vatbaar voor cybercrime.

Wie zijn de plegers en wat doen zij?

Bij cybercrime denken veel mensen aan jonge hackers die voor de lol of vanuit een ideologie de website van een bedrijf kraken. Maar er zijn ook criminele bendes die er op uit zijn om geld te ontfutselen. Voorbeelden van cybercrime zijn:

  • het ‘gijzelen’ van gegevens op een computer (ransomware), lees ook ons eerder gepubliceerd artikel met hierin tips,
  • het zogenaamd bellen namens een IT-bedrijf (Microsoft (tech) scam),
  • het kopiëren van de chip op een bankpas of het verspreiden van kwaadaardige software om internetbankieren te manipuleren.

Televisieprogramma Opgelicht?! aandacht voor Cybercrime

De afgelopen weken dook het programma van Jaap Jongbloed’s Opgelicht?! in de krochten van het internet. Echt interessant om eens terug te kijken! Hij neemt je mee langs verschillende vormen van online criminaliteit. Van phishing en identiteitsfraude tot DDos-aanvallen.

Bekijk hier de uitzending van 13 december:

http://opgelicht.avrotros.nl/uitzending/uitzending-gemist/13-12-2016/

Wat kan jij doen om cybercrime te voorkomen?

Jouw digitale veiligheid is helaas niet te garanderen, maar je kunt je wel wapenen tegen veelvoorkomende cybercrime. IT Support Groep helpt en adviseert je graag hierin. Daarom alvast een aantal tips.

  • Zorg dat jouw bedrijfsnetwerk en computer goed beveiligd zijn
  • Maak gebruik van een virusscanner, firewall, anti-spyware, advertentieblockers (apps die advertenties tegenhouden die mogelijk een virus bevatten) en veilige websites.
  • Gebruik een goed wachtwoord van minimaal acht tekens, met hoofdletters en kleine letters, cijfers en bijvoorbeeld symbolen als een vraagteken of uitroepteken erin.
  • Zorg voor een back-up van je netwerk, klik niet op onverwachte linkjes en geef nooit jouw inloggegevens af.

IT Support Groep weet hoe jouw bedrijf zich veilig op de digitale snelweg kan begeven. Wil jij meer weten of een vrijblijvend advies? Onze adviseurs vertellen je graag meer over de (veilige) oplossingen die IT Support Groep jou biedt. Twijfel je over een link of bijlage? Open deze niet en neem contact met onze servicedesk op! Stuur een e-mail naar helpdesk@itsupportgroep.nl

Bronnen: Politie en Opgelicht?!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place