Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

IT Support Groep: jouw gecertificeerde Microsoft IT-expert!
26 september 2017
Wat je moet weten over de GDPR! Joost vertelt, bekijk 3 video’s!
6 november 2017

Verschillende WiFi netwerken kwetsbaar door gevonden bugs

Grote kans dat je netwerk beveiligd is met WPA2. Uit onderzoek is gebleken dat er op dit moment verschillende bugs zijn. Concreet betekent dit dat hackers momenteel in staat zijn om beveiligde WiFi netwerken te ontsleutelen waardoor het mogelijk is om mee te luisteren of zelfs data te beïnvloeden. Vooral Android en Linux zijn kwetsbaar. Apple heeft bekendgemaakt dat de WPA2-kwetsbaarheid al is opgelost in de beta’s van iOS, tvOS, watchOS en macOS.

Op dit moment lijken vooral Android devices vanaf versie 6.0 hier extra gevoelig voor te zijn, maar in principe is dit met elk device mogelijk. Deze methode kan overigens niet gebruikt worden om bijvoorbeeld data van/naar HTTPS beveiligde websites te beïnvloeden of data binnen een VPN sessie te bekijken.

Welk risico loop jij?

Op dit moment zijn de details van de aanval alleen bekend bij organisaties die vooraf informatie onder embargo hebben ontvangen. Daarnaast moet een hacker in fysieke nabijheid van je huis of kantoor zijn om mee te kunnen luisteren, om bijvoorbeeld wachtwoorden die je invoert op een niet-HTTPS-site te kunnen onderscheppen. Het risico is op dit moment het grootst bij organisaties waar concurrentiegevoelige of financiële informatie te halen valt. Of op plekken waar veel mensen gebruik maken van internet, zoals de gratis draadloze netwerken op vliegvelden.

UPDATE Managed Wifi via IT Support Groep

Inmiddels hebben onze Systeembeheerders alle accespoints (die wij in beheer hebben) voorzien van de nieuwste updates.

Wat kan je zelf nog meer doen?

Zorg dat je alle updates voor je systeem en device installeert. Dus op al jouw iOS devices (iPads, iPhones), Windows laptops, Android devices etc. Staan er updates klaar voor installatie? Voer ze dan uit! Ondersteuning nodig? Wij helpen graag! Neem hiervoor gerust (rechtstreeks) contact op met onze supportdesk: (085) 48 49 700.

Daarnaast is het goed om te weten dat vooral oude(re) draadloze apparatuur, oude smartphones en veel IoT (Internet of Things) apparaten/speelgoed met ingebouwde wifi, het meest kwetsbaar zijn.

Wat in ieder geval NIET hoeft te gebeuren is het aanpassen van jouw draadloos netwerk wachtwoord. Dit biedt geen enkele beveiliging tegen de eerder geschetste kwetsbaarheid.

Meer weten? Wil jij meer weten? Of twijfel je ergens over? Neem dan gerust contact op met jouw adviseur of onze servicedesk!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place