Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Over de nieuwste ransomware GandCrab: ‘Geen reden voor paniek maar zorg wel voor goede back-ups’
4 oktober 2018
Werken in de avonduren? Ben jij die nachtbraker? Pas de kleur van je computerscherm aan!
25 oktober 2018

Van Skype naar Teams: Onze ervaring

Meer werkgeluk, meer flexibiliteit en maximaal samenwerken binnen je organisatie. Dit is het resultaat van de moderne werkplek. Maar er is meer. Slimmer werken gaat ook over een verandering in mentaliteit en organisatiecultuur. Als IT Support Groep ‘moeten’ wij ook steeds in deze verandering mee. Nee het is niet ‘moeten’ het is mogen natuurlijk. Maar ja, net zoals in iedere organisatie, hebben wij binnen onze organisatie ook ‘early adapters’ en volgers. Een mooi voorbeeld is de overgang van Skype naar Microsoft Teams.

Van Skype naar Teams

Binnen IT Support Groep werd tot 2 maanden geleden Skype for Business heel veel gebruikt. Zowel voor externe communicatie met klanten en leveranciers als voor interne communicatie met collega’s. Onlangs hebben we besloten om onze communicatiekanalen te stroomlijnen. Eerder communiceerden we via Outlook en Skype. Nu hebben we gekozen voor korte en bondige interne communicatie via Teams. Mede doordat Microsoft heeft aangegeven dat Teams ‘hét communicatiemiddel’ wordt en Skype langzaam wordt uitgefaseerd.

Van 100 naar 1800 chats!

Teams heeft alles in zich om zowel in projectteams als individueel snel en efficiënt te communiceren. Na een korte introductie is IT Support Groep gestart met actief gebruik van Teams. En met een vliegende start….Zo zijn we van nog geen 100 chats per dag naar 1800 chats per dag gegaan in Teams. En zo werken we -in verschillende Teams groepen- nog efficiënter samen.

Benieuwd naar wat je allemaal kan met Teams? Kijk dan zeker even naar de introductievideo van Microsoft https://teamsdemo.office.com/ en probeer het zelf. Meer weten over de mogelijkheden? Houd onze website dan in de gaten. De volgende keer vertel ik je graag meer over de basics in Teams.

Demo

Wil je nu al meer zien of weten? Vraag dan een inspiratiesessie aan. Dan kom ik graag bij je langs.

Door Robert Koreman – Slimmer Werken Specialist

Bron: afbeelding Microsoft Office 365

Meer weten over Slimmer Werken? Neem contact op met Robert!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place