Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Oeps, Vergeten op te slaan is vanaf nu (gelukkig) verleden tijd!
31 oktober 2018
7 tips Sneller vergaderen, het kan écht!
20 november 2018

Terugblik security event Informatiebeveiliging & Privacy. Een onderdeel op iedere agenda!

“Misschien ben je al meerdere keren gehackt zonder dat je het weet. Die kans is vrij groot namelijk.” Met dit statement werd het de bezoeker al snel duidelijk: Security verdient aandacht, vandaag nog! Op 25 oktober organiseerde Van Oers met verschillende partners, waaronder IT Support Groep, een Security Event in Rijen. Tijdens deze middag vertelden verschillende cybersecurityexperts over de allerlaatste dreigingen en hoe je je hier tegen kan verweren. Ook zaten bezoekers ‘even’ in een live hacking. In vijf minuten werd al duidelijk dat Security vooral begint bij bewustwording.

Frans van Meel trapte de middag af. Hij ging dieper in op de professionaliteit van de cybercriminele onderwereld, de methodieken die cybercriminelen gebruiken zoals gerichte aanvallen. Daarnaast werd Frans ook even ‘hacker’ (hacker zonder hoodie ?) en was iedereen in de zaal getuige van ‘een snelle actie’. Zo makkelijk kan het dus gaan. Daarna klom ‘onze Pieter’ het podium op. Pieter maakte als voorbeeld het vergelijk met een magazijn. Voor een magazijn tref je verschillende maatregelen zoals (camera)beveiliging en toegangscontrole. Waarom die je dit dan niet voor je netwerk? De toon was gezet en in zijn sessie werd het verschil in opvatting rondom Informatiebeveiliging een feit.

Iedereen is kwetsbaar

Binnen vrijwel iedere onderneming is digitalisering zo’n beetje de norm, alles en iedereen wordt met het internet verbonden. Van het handige ‘energiekastje’ aan je muur, je robotstofzuiger en wasmachine. Security is hierdoor belangrijker dan ooit! Zo vertelden Jan-Martijn Broekhof, directeur Guardian360 en Aad van Boven, CEO van SecureMe2 dat de oorlog in cybercrime nu écht begonnen is. We kunnen niet meer terug! Er zit dus maar nog maar één ding op: Informatiebeveiliging & Privacy moet op iedere agenda! Maar waar begin je? ‘Gewoon’ bij het begin.

De stappen

  1. IDENTIFY Focus op het verkrijgen van een volledig beeld van de digitale maar ook fysieke assets binnen de organisatie en hun connecties, rollen en verantwoordelijkheden binnen de organisatie.
  2. PROTECT Focus op alle processen en maatregelen om Informatiebeveiligingsincidenten te voorkomen of te beperken.
  3. DETECT Focus op alle processen en maatregelen om Informatiebeveiligingsincidenten tijdig te kunnen detecteren.
  4. RESPOND Focus op alle processen en maatregelen die de impact Informatiebeveiligingsincidenten kunnen beperken.
  5. RECOVER Focus op alle processen en maatregelen die er op gericht zijn om je gegevens, systemen, en processen weer te herstellen na Informatiebeveiligingsincidenten.

Grip krijgen op cyberdreigingen

Als klap op de vuurpijl sloot Marcel van Oirschot, Commercial director bij Fox-IT de middag af met een presentatie die de ogen nog verder deed openen. Met een verrassend inkijkje vertelde hij dat er in menig bedrijf nog veel onduidelijkheid heerst over de beveiliging van virtuele omgevingen. Deze (nieuwe) tijd vraagt immers om nieuwe oplossingen en een nieuwe manier van denken. Gefragmenteerde, statische oplossingen volstaan niet langer om de huidige en toekomstige dreigingen het hoofd te bieden. Om kans te maken tegen geavanceerde dreigingen, moeten organisaties hun operationele capaciteiten verder ontwikkelen.

De inspirerende sprekers uit de praktijk, de goed verzorgde lunch en een gezellige borrel na afloop maakten de middag compleet. Wil jij geen event meer missen en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Reacties van gasten

Het heeft ons zeker bewust gemaakt van de risico’s die we lopen en wat we daaraan kunnen doen.

Was echt inspirerend, heeft mijn ogen geopend en de middag was goed geregeld!

Voor mij was de inhoud van de presentatie echt een eye-opener om morgen te beginnen. Ik zet Informatiebeveiliging op de agenda.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place