Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Bespaar tijd, werk sneller en slimmer: Handige tips voor jou met de Windows toets
28 februari 2019
2 handige tips van Robert voor je (beeld)schermgebruik
18 maart 2019

Chatten in Microsoft Office terwijl je samenwerkt

We hebben al vaker iets verteld over het samenwerken aan documenten in Word, Excel en PowerPoint. Je ziet dan wie er nog meer in een document of presentatie aan het werk is. Waardoor je realtime je collega letters en woorden ziet typen. Super handig! 

Maar minder bekend is de chatfunctie in Microsoft Office. Met de chatfunctie kan je in Word, Excel en PowerPoint samen met andere auteurs chatten om de samenwerking aan een document te vergemakkelijken.  

Als je wilt chatten dan klik je op het chatpictogram aan de bovenkant van het scherm. Of op de foto van een persoon die ook het document aan het bewerken is. 

Als je deze hebt geopend, is de chatsessie eenvoudig met de andere auteurs te gebruiken.  

Goed om te weten: 

  • Het chatten binnen Office werkt alleen wanneer je het bestand hebt gedeeld met anderen en zij het document hebben geopend. Dus als je allebei ‘live’ bent.  
  • De chatgeschiedenis blijft niet behouden, dus als je het document sluit en later opnieuw opent start je met een lege chat.  
  • Als iemand anders het document opent om het te bewerken, kan die persoon ook aan de chat deelnemen maar ziet diegene geen chatgeschiedenis van daarvoor. Hij/zij ziet alleen nieuwe berichten vanaf het moment dat hij/zij het bestand opende. 
  • De chatfunctie werkt alleen als het bestand is opgeslagen in OneDrive of SharePoint Online. Het document moet dus wel online in de Cloud staan. 

Let op, deze functie is alleen beschikbaar voor Office 365 abonnees. Kijk ook zeker even naar deze korte video met als voorbeeld samenwerken in Excel.

Bron: Microsoft

Meer weten? Neem contact op met Robert!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place