Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

2019, het jaar van…….Joost vertelt.
18 december 2018
Blue Monday: Werk aan werkgeluk in 2019!
21 januari 2019

Slimmer Werken doe je met Office 365 én handige praktijkvoorbeelden

Slimmer Werken, wat is dat nu precies? We hebben het er vaak over maar toch merken we steeds dat een beetje uitleg en inspiratie welkom is. Nou ja, dat ervaart met name Robert Koreman, Slimmer Werken Specialist, als hij met mensen spreekt of bedrijven bezoekt. Hij vertelt je in dit artikel graag meer hierover en geeft een aantal praktijkvoorbeelden.  

Slimmer Werken: de betekenis in 4 zinnen 

Slimmer Werken kan je heel breed opvatten maar bevat eigenlijk altijd twee basisprincipes. Online én productief werken. De projecten die wij voor onze relaties uitvoeren hebben dan ook altijd dezelfde focus. En dat is: de organisatie bewegen naar de Cloud en helpen productiever te werken.  

Van technische gesprekken naar gebruikersgemak 

We realiseren een productieve moderne werkplek met applicaties binnen Office 365, dit is niet veranderd. Maar de benadering van de klantvraag is wél anders. Daar waar we voorheen technische gesprekken hadden, praten we nu over gebruikersgemak. Met Slimmer Werken vertellen we dan ook niet wat er in Office 365 zit en waar je allemaal gebruik van kan maken. Maar luisteren we naar de behoeften in de organisatie en kijken we met welke applicaties we in deze behoeften kunnen voorzien. 

De applicaties zijn dus niet het uitgangspunt maar het faciliteren van de oplossing. Kortom, voor ons kent Slimmer Werken een functionele benadering en géén technische. 

Alles valt of staat met begeleiding 

Met Slimmer Werken begeleiden we jouw organisatie in de overgang naar een nieuwe werkomgeving. Daar waar voorheen de data gemigreerd werd en ‘Succes!’ werd geroepen, begeleiden we je nu in de verandering. We geven advies, zorgen voor draagvlak in de organisatie door iedereen te betrekken, helpen bij het herstructureren van data, richten werkprocessen productiever in, zorgen voor de juiste applicaties én geven training om de nieuwe werkomgeving op een eenduidige manier te gebruiken. 

Uiteindelijk zorgen we met Slimmer Werken ervoor dat jouw nieuwe werkomgeving op de juiste manier wordt gebruikt. 

Voorbeelden uit de praktijk  

Slimmer Werken vraagt om een andere manier van denken. Ik heb hier vaak gesprekken en soms weleens een goede discussie over. Welk beeld heb jij rondom Slimmer Werken? 

Om je mee te nemen in onze visie op Slimmer Werken benoem ik enkele praktijkvoorbeelden. Misschien draagt dit bij aan een ander beeld. Of bevestigen deze onderstaande voorbeelden juist jouw gevoel en te ondernemen actie? 

Voorbeeld 1. Je wilt overal kunnen werken, op kantoor, thuis (lekker op de bank) en onderweg. Een Slimmer Werken oplossing kan zijn: Dataopslag inrichten in OneDrive en SharePoint + gebruik maken van de SharePoint app op mobiel en tablet. Hierdoor kan je overal en altijd veilig bij je bestanden. 

Voorbeeld 2. Je wilt het e-mailverkeer reduceren. Een Slimmer Werken oplossing kan zijn: Een praktische training van Microsoft Teams, zodat interne communicatie efficiënter verloopt via (groep)chats i.p.v. e-mail. Hierdoor kost het iedereen minder tijd, kan iemand eenvoudig aan het gesprek deelnemen, kan er snel een besluit worden genomen én wordt er geen onderlinge communicatie gemist.  

Voorbeeld 3. Je wilt af van versie 1.0 t/m 12.1 bestanden. Een Slimmer Werken oplossing kan zijn: Online werken via OneDrive en SharePoint waarbij documenten eenvoudig met elkaar kunnen worden gedeeld, wijzigingen direct worden doorgevoerd, geen versiegeschiedenis ontstaat, geen e-mails meer verstuurd hoeven te worden en iedereen dus snel kan samenwerken. 

Herken je één van deze situaties? Of heeft het je aan het denken gezet? Neem dan gerust contact met mij op! Of lees meer op; wijgaanslimmerwerken.nl  

Door Robert Koreman – Slimmer Werken Specialist

Meer weten over Slimmer Werken? Neem contact op met Robert!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place