Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Wat je moet weten over de GDPR! Joost vertelt, bekijk 3 video’s!
6 november 2017
Seminar rondom GDPR groot succes!
6 december 2017

Samenwerken begint bij adoptie van jouw digitale werkplek!

Jouw werkplek draait om veel meer dan alleen technologie. Snel, slim en effectief samenwerken begint bij adoptie van jouw digitale werkomgeving. Want hoe haal jij en jouw medewerkers meer uit je werkdag? IT Support Groep ontwikkelde hiervoor een stappenplan met als uitgangspunt de Moderne Werkplek. Dit stappenplan gebruiken we om organisaties persoonlijk te begeleiden bij de verandering binnen organisaties. Dit is gericht op het faciliteren en ondersteunen van de medewerkers en met bovenal een eenduidige gebruikersbeleving.

De Moderne Werkplek volgens IT Support Groep

De Moderne Werkplek heeft volgens ons alles waarmee je jezelf én jouw medewerkers faciliteert om hun dagelijkse werk efficiënt te doen. Jouw werkplek moet in het geheel ingebed worden, in lijn met de doelen van de organisatie maar ook met de persoonlijke voorkeuren van iedere eindgebruiker. Bij IT Support Groep geloven we dat adoptie en de bijbehorende persoonlijke werkwijze hét verschil maakt. Slimmer werken begint immers met activiteiten als kennis delen, samenwerken in en aan dezelfde documenten en zakelijk sociaal netwerken/communiceren.

Intern draagvlak cruciaal

“Wist je dat we nu 2 x zoveel samenwerken als 5 jaar geleden? Adoptie levert een belangrijke bijdrage aan het succes van een implementatie”, vertelt Natalie Nouwen, Slimmer werken specialist bij IT Support Groep. “Mijn ervaring is dat adoptie vaak niet vanzelf gaat. Verandering is lastig, maar dat is niet nodig. Als je de mensen vanaf het begin bij de geplande IT-veranderingen betrekt dan vergroot je het draagvlak. En creëer je enthousiasme om te willen veranderen. Om dit proces succesvol in te zetten maken we eerst inzichtelijk wat jouw organisatie nodig heeft. We beginnen met een vrijblijvend gesprek of inspiratiesessie gewoon bij jou op locatie. Daarna bespreken we de huidige manier van werken en bekijken we de dagelijkse werkprocessen. We werken aansluitend een (op maat gemaakt) advies uit en bepalen gezamenlijk de vervolgstappen,” sluit Natalie af.

De eerste 4 stappen uit het Slimmer werken model van IT Support Groep

De stap naar de cloud

De moderne werkplek wordt voor klanten steeds eenvoudiger en ook betaalbaarder. Gelukkig maar, want de populariteit van het nieuwe werken stijgt nog steeds. Voor de meeste medewerkers is werken met Office niets nieuws, en Office 365 waarschijnlijk ook niet meer. Vanwege de groter wordende adoptie van de moderne werkplek zien we ook dat legacy (oude) applicaties steeds vaker richting de online werkplek worden omgezet. Daarbij heeft de Moderne Werkplek van IT Support Groep veel voordelen voor onze klanten. Hier kunnen wij zowel SaaS applicaties beschikbaar stellen (bijvoorbeeld Office 365) als applicaties die nog niet in de cloud draaien.

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers (nieuwe) IT-oplossingen succesvol adopteren? En prettig met de nieuwe IT-oplossingen werken? Natalie helpt je graag bij het maken van een succesvolle adoptiestrategie.

Meer weten over slimmer werken met een adoptiestrategie? Neem contact op met Natalie!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

place