Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Doe de IT Support Groep Security test!
18 augustus 2015
Microsoft benoemt IT Support Groep tot Cloud OS Network Partner
3 september 2015

PS Energy Services

Resultaat

  • Performance aantoonbaar verbeterd
  • Servers beter beheersbaar door volledige integratie van de System Center 2012R2 suite
  • Azure Backup voor long-term protection
  • Snelle en veilige migratie

 

 Ik ben erg onder de indruk van de expertise en de snelheid waarin de migratie is voltooid.

Ton van de Langenberg
PS Energy Services

De inkoop van energie is een dynamisch proces. PS Energy Services weet als geen ander hoe belangrijk een duurzame bedrijfsvoering is. Door de jarenlange ervaring in de energiemarkt zorgt PS Energy Services ervoor dat zij gas en elektriciteit leveren tegen de laagst mogelijke tarieven. Natuurlijk met én in een constante (aan)levering.

En juist die constante factor werd ook een gespreksonderwerp rondom de IT infrastructuur. Ton van de Langenberg, Directeur van PS Energy Services: “We hadden steeds vaker problemen met onze performance. De VMware server was niet constant bereikbaar en zo ontstonden er steeds meer irritaties.”

Om de performance te verbeteren klopte PS Energy Services dit jaar aan bij Microsoft Certified Partner IT Support Groep. Manager Cloudteam, Marc Franken: “We dachten meteen aan ons nieuwe Hyper-V in combinatie met System Center 2012R2, gebaseerde datacenter in Tilburg. Perfect om de vier servers van PS Energy Services naar toe te migreren.”

De servers zijn hier beter beheersbaar door de volledige integratie van de System Center 2012R2 suite. De servers (Exchange 2013, CRM server/ADFS, SharePoint 2013 en Remote Desktop Services server) worden continu gemonitord door middel van Operations Manager. Deze beheren wij als IT Support Groep vanuit Virtual Machine Manager en Configuration Manager.”

Daarnaast brengt de migratie naar de Cloud voor PS Energy Services nog extra voordeel. Zo maakt Energy Services automatisch gebruik van onze nieuwe back-up dienst op basis van System Center Data Protection Manager. Hierin worden de volledige servers op lokale storage geback-upt (5 dagen Quick Recovery). En vervolgens zelfs, via een koppeling in DPM, automatisch gesynchroniseerd met Azure Backup voor long-term protection.

“Er was één belangrijk aandachtspunt voor deze migratie”, vertelt Marc verder. “De medewerkers van PS Energy Services mochten op geen enkele manier hinder ondervinden van de migratie. Zo hebben we alles 1-op-1 overgezet naar het nieuwe datacenter door gebruik te maken van Azure Site Recovery. We hebben op afstand, gewoon tijdens werkuren, alle data kunnen uploaden. De uiteindelijke migratie was echter niet zonder ‘down’ te gaan uit te voeren. Dit in verband met het feit dat we vanuit VMware naar Azure Site Recovery geen failover uit konden voeren naar Hyper-V. Dit hebben we kundig opgelost door de VM’s te ‘stoppen’ in Azure en vervolgens de Virtual Hard Disks van de machines te downloaden uit de Azure Storage Account. Na de download hebben we de servers aangemaakt op het nieuwe platform en zonder problemen gestart. Natuurlijk kwam daar technisch nog wel wat meer bij kijken. Denk daarbij aan het omzetten van de publieke DNS-records voor het extern benaderen van CRM en SharePoint, maar natuurlijk ook voor de Exchange server. Alle data staat weer op de nieuwe ‘plek’. PS Energy Services is klaar om eventueel uit te breiden waarbij de beste performance is gegarandeerd.”

Van de Langenberg: “Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarin de migratie voltooid is. Ik heb IT Support Groep het hele weekend de tijd gegeven maar zaterdag om 13.00 uur werd ik al gebeld. Of ik even ‘een laatste test’ wilde doen. Om 14.00 uur heb ik mijn goedkeuring al kunnen geven. Alles is perfect gemigreerd.”

We realiseren ons dat bovenstaand verhaal een vrij technisch verhaal is. Om één en ander te verduidelijken hebben we een flow schema gemaakt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

IT Support Groep vindt het belangrijk om relaties in beeld te brengen. Hun ambities, passies en ervaringen vormen de basis van verhalen die wij vanuit IT Support Groep graag delen met andere bedrijven. Dit om juist anderen te inspireren en te laten zien welke oplossingen helpen.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place