Support op Windows Server 2003 gaat stoppen

Over minder dan een jaar, op 14 juli 2015, zal de uitgebreide ondersteuning van Windows Server 2003 eindigen. Na deze datum zal er vanuit Microsoft géén support meer beschikbaar zijn en zullen er ook geen updates en patches meer vrijgegeven worden. Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van uw systemen, waardoor u misschien niet langer voldoet aan compliance standaarden.

Waarom migreren naar een nieuw besturingssysteem op uw server(s)?

Het IT landschap is radicaal veranderd sinds Windows Server 2003; denk daarbij aan de opkomst van cloud computing en het feit dat bedrijven nu steeds meer vertrouwen op technologie en data voor hun primaire processen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan IT. Om ervoor te zorgen dat uw IT omgeving niet ingehaald wordt door de nieuwe technieken is het zaak Windows Server 2003 uit te gaan faseren.

Beschikt u nog over Windows 2003 servers?

Beschikt u nog over servers die op Windows Server 2003 draaien? In dat geval adviseren wij u om zo snel mogelijk dit te inventariseren, een risico-analyse te doen en een plan te maken om van Windows Server 2003 weg te migreren. Voor meer info over de beëindiging van de support op Windows Server 2003 kunt u naar de website gaan die hiervoor door Microsoft is opgesteld: Windows Server 2003 End Of Support website.

Waarom de haast?

Zonder dat u het weet kan het zo zijn dat u nog gebruikt maakt van programma’s (applicaties) die niet overweg kunnen met nieuwe server besturingssystemen zoals Windows Server 2012. Ook een upgrade van deze programma’s is dan aan de orde. Afhankelijk van de importantie van deze pakketten voor uw organisatie kan dit wel eens een belangrijke strategische keuze worden. Neem hiervoor de tijd en begin op tijd met het inventariseren.