Waarom Windows 9 wordt overgeslagen en meer nieuws over Windows 10!

windows-10-phones-970-80

Waarom Windows 10 in plaats van Windows 9?

De opvolger van Windows 8.1 heet niet Windows 9, zoals verwacht werd, maar Windows 10. Waarom? Volgens een ontwikkelaar bij Microsoft heeft de nieuwe Windows het opvolgingsnummer 10 gekregen in plaats van 9, omdat veel softwareprogramma’s juist ’9′ aanroepen als ze zoeken naar Windows 95 en 98. Dat probleem zou gevonden zijn in de eerste testen van Windows ’9′ met software van andere partijen. Dit is overigens nog niet bevestigd door Microsoft. Windows 10 moet vooral vertrouwd aanvoelen voor gebruikers die van Windows 7 upgraden. “Windows 10 biedt het vertrouwde van Windows 7 met enkele elementen van Windows 8”, zegt hoofd software design Joe Belfiore.

Nog even

Nog even en dan is Windows 10 er. Om precies te zijn op 29 juli. Vanaf dat moment kan de update plaatsvinden. We adviseren je om als relatie van IT Support Groep vooraf contact met ons op te nemen. In de basis zijn er aardig wat zaken veranderd waardoor een update niet geheel probleemloos kan verlopen. Zo kunnen speciale (bedrijfs)programma’s net even wat extra aandacht nodig hebben. Om er zeker van te zijn dat jij zonder oponthoud /problemen aan de slag kan, voeren we graag even vooraf een check voor je uit.

Ik wil graag een check en contact

Wat kunnen we verwachten?

Windows 10 is de stap naar een nieuwe generatie van Windows. De wereld om ons heen verandert snel en is gedreven door technologische ontwikkelingen. Mensen willen altijd en overal productief en online zijn, of het nu is om te werken of ter ontspanning. Met Windows 10 ben je klaar voor de toekomst. Je maakt gebruik van handige productiviteitstools en kunt erop vertrouwen dat je altijd up-to-date en veilig van je apparaten gebruikmaakt.

Iedereen kent het Startmenu wel. Zelfs zó goed, dat het in Windows 8.1 werd gemist. In Windows 10 keert het menu terug en is het verbeterd. Je vindt er je favoriete apps en je kunt apps vastmaken als ‘live tile’: een tegel in het Startmenu. Zo heb je snel toegang tot apps die je veel gebruikt. Hoe het Startmenu is opgebouwd, bepaal je helemaal zelf. Windows 10 houdt rekening met het apparaat dat je gebruikt: zo ziet het Startmenu er anders uit op je tablet dan op je laptop.

Wij hebben als Gold Partner van Microsoft al een demo versie van Windows 10 beschikbaar. Dus ben je nieuwsgierig? Laat het ons weten dan komen we je graag meer laten zien!

Tech-Preview_Start-menu1-1024x576