Terugroepactie laptopaccu’s HP

HP is een terugroepactie begonnen voor brandgevaarlijke laptopaccu’s die tussen maart 2013 en augustus 2015 wereldwijd zijn verkocht.

De terugroepactie is van toepassing op laptops van HP en Compaq, en gaat over zowel bijgeleverde accu’s als om los aangeschafte reservebatterijen.

De batterijen kunnen mogelijk oververhit raken en daardoor brandgevaarlijk worden. Het gaat om laptops uit de series HP ProBook, HP Envy, HP Pavilion en Compaq Presario. Het is overigens goed om te weten dat niet alle batterijen zijn getroffen. Ook is er niet bekend om hoeveel accu’s het gaat.

Ook wij als IT Support Groep hebben in deze periode laptops van bovenstaande series uitgeleverd. Op dit moment bekijken wij om welke laptops het gaat en aan wie deze verbonden/uitgeleverd zijn. Vanzelfsprekend nemen wij contact op met onze betrokken relaties.

HP heeft een pagina opgesteld voor deze terugroepactie. Gebruikers kunnen een programma downloaden dat controleert of zij een laptop met getroffen batterij hebben. Klanten met een foutieve batterij kunnen hun laptop volgens HP blijven gebruiken zonder batterij, met het stroomsnoer aangesloten. Een volledige lijst met mogelijk getroffen laptopmodellen staat op de terugroeppagina van HP.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk via helpdesk@itsupportgroep.nl! Onze systeembeheerders staan voor je klaar.

0 comments on "Terugroepactie laptopaccu’s HP"