Terugblik security evenement ‘Think safe, Act safe, Be safe’: Security is noodzaak!

foto1 foto2

De afgelopen maanden is IT Support Groep bezig geweest met het organiseren van hét security-evenement van 2016. Op 24 mei was het dan zo ver! In Hotel Van der Valk in Houten konden o.a. IT Managers en Security-Officers zich verdiepen in het thema ‘Think Safe, Act safe, Be safe’. IT Support Groep organiseerde dit evenement samen met Microsoft, Barracuda en 3 IT-partners. Doel van het evenement was om bedrijven bekend te maken -maar vooral ook bewustwording te creëren- rondom het thema security.

Maar liefst 70 deelnemers vanuit het bedrijfsleven waren aanwezig om de mogelijkheden van security voor hun organisatie te verkennen. Na de opening met de keynote ‘Safety First’ van Alain Luxembourg (Barracuda), werd het thema ‘Hoe veilig is de cloud?’ inhoudelijk verdiept door de Security Officer van Microsoft; Martin Vliem. Dit zorgde meteen voor interessante discussies tijdens de korte pauze. Eén ding werd meteen duidelijk: security is vandaag de dag noodzaak en geen ‘extra luxe’!

Na een korte koffiepauze vervolgde de dag in Houten met diverse break-out sessies. Georganiseerd door de vier partners van dit evenement. Naast sessies van ICTRecht klom ook Joost het podium op. Hij vertelde over de krachtige combinatie van Azure en Barracuda. Vervolgens hebben de deelnemers, door de live demo’s en workshops gedurende de middag, met eigen ogen gezien hoe een Barracuda Firewall werkt. Ook werden er ter plekke verschillende security webscans uitgevoerd.

Niemand minder dan Richard van Hooijdonk, trendwatcher en futurist, sloot de middag af. Hoe ziet onze wereld er door nieuwe technieken over 10 jaar uit? Dat we aan de vooravond staan van grote veranderingen werd al snel duidelijk. Robots, drones, internet-of-things en big data veranderen de maatschappij. Zij zorgen voor nieuwe businessmodellen en veroorzaken nog grotere disruptieve innovaties. Slapen we over 10 jaar écht met een robot? Dit en nog veel meer werd enthousiast besproken tijdens de afsluitende netwerkborrel.

Eén van de deelnemers aan het event was Hans Peterse, Procesmanager bij Compass Projectmanagement. Hij verwoordde zijn deelname zo: “Als projectmanagement organisatie weten wij als geen ander hoe belangrijk security is. Per dag maken veel mensen gebruik van de door ons aangeboden informatie van opdrachtgevers. De twee sessies van ICTRecht waren dan ook erg nuttig. Want waar moet je als bedrijf aan denken als je een datalek hebt? De sessie van Richard van Hooijdonk vond ik inspirerend en een mooie afsluiter van de dag waarna we allemaal weer (even) op scherp staan. IT Support Groep, bedankt voor deze inspirerende dag! Samen gaan we zorgen voor een nog veiligere werkomgeving”.

Ook Max Neus, directeur van Delta Technics Engineering was aanwezig. Hij reageerde later via LinkedIn met een enthousiaste reactie “Het was een topmiddag, ik heb weer veel opgestoken. Fantastische sprekers, bedankt voor de uitnodiging Joost”.

Deze middag gemist? Maar wil je meer weten over security? De opties en mogelijkheden van Barracuda bekijken en bespreken? Neem gerust contact op met één van onze IT-adviseurs. Samen maken we jouw werkomgeving (nog) veiliger!