Terugblik op Microsofts World Partner Conference (korte samenvatting)

IT Support Groep was in juli aanwezig op het Microsoft World Partner Conference (WPC) in Orlando. Microsoft deelt daar ieder jaar de laatste ontwikkelingen. Joost en Marc waren er bij. Een korte samenvatting van deze dagen lees je hier.

Er werd in de drie dagen veel gesproken over de veranderende technologie. Microsofts CEO Satya Nadella deelde zijn visie en zijn stelling “Mobile first – Cloud first”. Denk daarbij maar eens aan de dagelijkse technologieën die we tegen komen. De boodschappen in de supermarkt die we scannen of de sensor die aangeeft dat het wc rolletje op is: We staan er niet meer bij stil maar als gebruiker accepteren we ‘het’ gewoon en ervaren het als ‘gemak’. Maar al deze mogelijkheden/computers zijn natuurlijk steeds vaker met elkaar verbonden. En de cloud helpt ons daarbij. De cloud maakt de connectie tussen deze apparaten makkelijk en mogelijk!

“En juiste die veranderde technologie maakt dat we steeds meer naar onze bedrijfsprocessen moeten kijken”, vertelt Joost. “En nog verder gaan dan dat we tot nu toe hebben gedaan. Met name in productiviteit en efficiency liggen nog voldoende uitdagingen. Die uitdagingen ziet Microsoft in alle branches. Of het nu de zorg betreft of de financiële dienstverlening”. We volgen de ontwikkelingen op de voet.

Wat kunnen we nog verwachten?

Gigjam. Microsoft heeft Gigjam aangekondigd. Een nieuwe applicatie voor snelle tussentijdse vergaderingen/meetings. Deze nieuwe applicatie moet mensen nog dichter bij elkaar brengen. Over verschillende applicaties en (mobiele) apparaten kan data snel gestructureerd gedeeld worden.

Uitbreiding Office 365. Office 365 krijgt uitbreiding. Er komt een versie (E5) welke zelfs een complete telefooncentrale in zich heeft. Hiermee is totale communicatie in een suite aan applicaties verenigd.

Wil je meer weten? Lees dan de eerder uitgebrachte nieuwsberichten:

Dag 1 In Orlando: Here we are!

Dag 2 Op de beursvloer: IT Support Groep ontmoet….

Dag 3 Veiligheid volgens Microsoft én IT Support Groep