Terugblik Inspiratieborrel Microsoft HoloLens

foto-borrel-8 foto-borrel-6 foto-borrel-3 foto-borrel-10

Welke toepassingen zijn er mogelijk met Microsoft HoloLens? Hoe werkt deze Mixed Reality bril eigenlijk? Donderdagavond 20 oktober stond in het teken van dé Microsoft HoloLens! Onze ruimte stond vol, 30 relaties van IT Support Groep kozen ervoor om ‘in de rij te gaan staan’ voor deze noviteit. Want jouw omgeving ervaren met een extra laag ‘werkelijkheid’ is én blijft toch wel speciaal.

Onder het genot van een borrel sprak Joost Merkx, directeur IT Support Groep over de trends en toekomstvisie van o.a. Microsoft. Dat de HoloLens een rol kan vervullen in de techniek, de bouwsector en de medische wereld staat wel vast. “De HoloLens kent vele toepassingen waarvan ook wij nog niet weten wat er allemaal mee kan. Dat komt ook omdat we met z’n allen nog vaak ‘traditioneel’ denken,” vertelde Joost al eerder in een publicatie.

Gasten hebben aansluitend echt kunnen ervaren hoe de Microsoft HoloLens werkt. De handbewegingen werden goed geoefend zodat de manier van navigeren al snel ‘eigen’ werd. Op zo’n manier traceert de bril je beweging, detecteert waar je kijkt en weet hoe jouw fysieke omgeving eruitziet. We hoorden veel “Wow”, “Hee, dat is gek” en geluiden van verbazing en verrassing.

Deelnemers aan het woord

Een van onze gasten was Gijs Luites, directeur van LDW Real Estate. Hij verwoordde zijn opgedane ervaring zo: “Met LDW Real Estate richten we ons op vastgoedontwikkeling en -management. Met de HoloLens zie ik vele toepassingen. Zonder boven ingewikkelde tekeningen te hoeven hangen kan ik nu met opdrachtgevers digitaal door het pand lopen. Wijzigingen kunnen in de toekomst ‘gewoon’ met handbewegingen worden aangebracht. Dit zorgt voor een veel betere beleving maar gaat ook zeker tijdswinst opleveren. Gaaf, dat mijn IT-partner dergelijke innovaties op de voet volgt en dit soort initiatieven toont.”

Ook Anita Koekkoek van de Bibliotheek CultuurPuntAltena was enthousiast. “Ik had er al veel over gehoord dus toen ik deze uitnodiging ontving was de keuze snel gemaakt om me aan te melden. Kinderen zijn voor ons een belangrijke doelgroep en tja dit is toch de toekomst, ook voor onze kinderen. Door mijn eigen positieve ervaring tijdens deze Inspiratieborrel gaan we in samenwerking met Joost en Microsoft een kindercollege verzorgen in de Week van de Mediawijsheid. En ja, daar mag de technische ontwikkeling van o.a. de Microsoft HoloLens niet ontbreken.” Meer informatie over dit kindercollege op 16 november lees je hier: http://www.cultuuraltena.nl/aanmelden

Nieuwsgierig maar deze borrel gemist?

Wil jij de Microsoft HoloLens zelf ervaren? Kijken wat deze innovatie voor jou en jouw business kan betekenen? Sparren over de mogelijkheden met één van onze adviseurs? We ontvangen je graag of komen vrijblijvend bij je langs voor een demo! Stuur daarvoor een e-mail naar Madeleine via m.coomans@itsupportgroep.nl.