Orlando: Here we are! IT Support Groep aanwezig op jaarlijks Microsoft congres.

orlando-209502_1280

IT Support Groep is deze week aanwezig op de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC). De WPC is een jaarlijks wereldwijd congres. Dit jaar is het congres in Orlando en duurt nog tot en met 16 juli. De laatste ontwikkelingen lees je hier. Joost en Marc zijn in Orlando en delen regelmatig de laatste berichten. We houden je dan ook graag deze week op de hoogte met extra nieuws.

Dag 1

Op dag 1 wordt er veel gesproken over de veranderende technologie. Microsofts CEO Satya Nadella deelt zijn visie. En dat begint natuurlijk met zijn stelling “Mobile first – Cloud first”. Met Mobile first bedoelt hij de dagelijkse technologieën die we tegenkomen. Of we nu onze boodschappen in de supermarkt scannen of de sensor die aangeeft dat het wc rolletje op is: Wij als gebruikers accepteren dit en ervaren het als ‘gemak’. Maar al deze computers zijn natuurlijk steeds vaker met elkaar verbonden. En de cloud helpt ons daarbij. De cloud maakt de connectie tussen deze apparaten makkelijk en mogelijk!

Maar een steeds terugkomend inzicht is de veranderende technologie. We zullen steeds meer naar onze bedrijfsprocessen moeten/kunnen kijken. En nog verder gaan dan dat we tot nu toe hebben gedaan. Met name in productiviteit en efficiency liggen nog voldoende uitdagingen. Die uitdagingen ziet Microsoft in alle branches. Of het nu de zorg betreft of de financiële dienstverlening.

Foto 2 WPC overzicht Foto1 WPC

Gesprek van de dag. Joost vertelt.

“Vandaag zagen we een demo van HoloLens. HoloLens is ’s werelds eerste volledig holografisch computerapparaat aangedreven door Windows 10. Het werd meteen duidelijk dat we aan de vooravond staan van een hele nieuwe manier van productontwikkeling. Tijdens de demo werd de ontwikkeling van een nieuwe motor gedemonstreerd. Dit voorbeeld had echter ook voor werkzaamheden in de zorg of in de bouw kunnen zijn. De mogelijkheden van deze techniek zijn groot. Heel groot. Dit gaat de komende jaren veel invloed hebben op de manier waarop we producten maken en bekijken. Maar verruimt ook onze blik op de wereld, zowel privé als zakelijk.”

De laatste nieuwtjes uit Amerika. Wat kunnen we nog verwachten?

Gigjam. Microsoft kondigt gigjam aan. Een nieuwe applicatie voor snelle tussentijdse vergaderingen/meetings. Deze nieuwe applicatie brengt mensen dichter bij elkaar. Over verschillende applicaties en (mobiele) apparaten kan data snel gestructureerd gedeeld worden. Gigjam zorgt ervoor dat we hiermee nog sneller beslissingen kunnen nemen.

Cortana Analytics Suite. De Cortana Analytics Suite, een volledig beheerde en uitgebreide set van diensten om bedrijven verder te helpen met hun data. En deze om te zetten in intelligente acties. De Suite belooft een vooraanstaande technologie-infrastructuur met unieke intelligentie. Hiermee moeten bedrijven van elke omvang in staat zijn om zichzelf te optimaliseren door de kracht van data.

Uitbreiding Office 365. Office 365 krijgt uitbreiding. Er komt een versie (E5) welke zelfs een complete telefooncentrale in zich heeft. Hiermee is totale communicatie in een suite aan applicaties verenigd. De nieuwe E5 zal Cloud PBX, Analytics en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden omvatten.

IT Support Groep volgt tijdens dit congres de ontwikkelingen en trends op de voet. Natuurlijk wordt alle opgedane kennis en informatie mee naar huis genomen. Zodat wij dit weer kunnen inzetten en delen met jou als relatie. Blijf ons volgen! We komen snel weer met meer nieuws.