Office training Outlook: we blikken terug met Koen en Joost

 

Hoe werkt dat nu met die gekleurde vlaggetjes? Hoe houd ik mijn mailbox overzichtelijk? Met Outlook kan het allemaal…en nog veel meer. Daarom stond donderdagochtend 9 februari in het teken van Outlook! 8 relaties van IT Support Groep stonden te popelen om nieuwe tips en trucs te leren.

Na een kick-off van Joost, directeur IT Support Groep, werd het thema ‘Laat e-mail voor je werken’ inhoudelijk verdiept door Ed Hartskeerl van trainingsbureau AVK. De deelnemers leerden hoe je timemanagement principes kan toepassen op e-mail en hoe je e-mailberichten sneller kan afhandelen. Eén ding was zeker: we halen allemaal nog lang niet het maximale uit Outlook!

Slimmer werken: dé behoefte van vandaag, Joost vertelt

“De ontwikkelingen gaan razendsnel, iedere keer komen er nieuwe handige features uit,” vertelt Joost. “Zo ook in Outlook en alle andere Office applicaties. We zien dat slimmer werken écht slimmer werken wordt. Mensen voelen deze behoefte, staan er open voor en willen het maximale eruit halen. En terecht natuurlijk! Waarom moeilijk doen als het zoveel makkelijker kan? Dat dit speelt bewijst ook wel het animo voor deze en andere Office trainingen die we dit jaar verzorgen. Volgens mij zat deze training zelfs twee dagen na publicatie al vol. Conclusie: gebruikers zoeken naar slimme trucs om hun hectische werkdag zo efficiënt mogelijk te besteden. En daar helpen we als IT Support Groep graag een handje bij,” sluit Joost af.

Tijdens de training hebben deelnemers door de praktische insteek (achter de eigen laptop) echt kunnen ervaren dat ‘een eigen gestructureerde werkwijze’ rust kan geven. Kiezen voor een mappenstructuur, werken met markeringsvlaggetjes, jouw takenlijst vast in beeld en werken met sneltoetsen en ‘automatische teksten’….kies vooral wat jou aanspreekt, wat jou overzicht én controle biedt. Dan werkt Outlook écht voor je, was één van de inzichten van deze ochtend.

Deelnemer aan het woord

Een van de deelnemers aan de training was Koen Strik van CEPRO International BV. Hij verwoordde zijn opgedane kennis zo:

“Ik heb toch weer veel opgestoken in 3 uur tijd. Ik was deels bekend met de vele mogelijkheden van Outlook maar heb ook echt nieuwe praktische zaken geleerd. Onderdelen die ik zo morgen kan toepassen in mijn eigen werkwijze. Vooral de tips en invulling van de verschillende categorieën vond ik erg goed om te horen. Ik ga zeker met dé categoriekleuren werken om e-mails en bijlagen nog sneller bij elkaar te brengen en terug te vinden.”

Over onze trainingen en kennissessies

Bij IT Support Groep delen we graag onze kennis met jou over actuele onderwerpen en relevante technologische ontwikkelingen. Maar ook geven we regelmatig praktische trainingen waarbij ‘slimmer en efficiënter’ werken centraal staan. Een overzicht van de geplande sessies voor 2017:

SharePoint Training op 4 april 2017

OneNote Training op 6 juni 2017

Planner Training op 5 september 2017

En inschrijven is al mogelijk! Stuur daarvoor een e-mail naar m.coomans@itsupportgroep.nl.