Microsoft & Toronto, here we come = here we are!

WPC16

Het is weer zover: dé Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC). De WPC is een jaarlijks wereldwijd congres. Dit jaar is het congres in Toronto en is van 11 tot en met 14 juli. Microsoft deelt tijdens deze conferentie de laatste ontwikkelingen, innovaties, trends, komende introducties en vooral veel inzicht. Joost en Marc zijn er ook dit jaar weer bij om alle kennis te vergaren! Alle informatie nemen ze (natuurlijk) mee naar huis om het vervolgens te delen met jou als relatie.

Deze week houden we je dan ook graag op de hoogte van het laatste nieuws. Iedere dag zijn er keynotes en workshops. Deze pagina werken we dan ook regelmatig bij met updates. Wil jij ook Joost en Marc volgen? Volg dan deze pagina, lees mee en blijf bij.

afbeelding Joost_Marc_WPC

DAG 3 in Toronto

De 4de industriële revolutie? 

Dag 3, de laatste dag alweer van de Microsoft partner conferentie. “Deze dag staat in het teken van ACTIE,” vertelt Joost. “Wat kunnen we doen met de bestaande technologie? Beter gezegd: hoe kunnen we de bestaande technologie gebruiken om sneller, efficiënter en slimmer te werken? Als we even goed kijken in wat voor tijd we zitten dan zou je kunnen zeggen dat we bezig zijn aan de 4de industriële revolutie. Als je dan vervolgens kijkt naar de snelheid van innovatie dan gaat het steeds sneller…. Bedenk je maar eens wat het betekent dat 90% van alle data in de wereld in de afgelopen 2 jaar gemaakt is.”

image1 (2) (1)

Duurzaam- en verantwoordelijkheid

“Gisteren werd er al veelvuldig gesproken over security en de rol die bedrijven daarin (moeten) nemen. Vandaag gaan we hier op door,” zegt Joost. “Met het gebruik van al die cloud omgevingen komen ook vele verantwoordelijkheden om de hoek kijken. Enerzijds hebben we de verantwoordelijkheid over de veiligheid van data, maar anderzijds hebben we daarmee ook een verantwoordelijkheid over het energieverbruik die meekomt met dat dataverbruik en de beschikbaarheid daarvan. Maar ook de zorg voor onze omgeving in de zin van duurzaamheid! Microsoft heeft daar een hele duidelijke mening over en neemt ook haar verantwoording daarin. Actie dus!!”

image2 (1) (1)

Gedurende een revolutie is de enige constante factor: de verandering, want die is constant aanwezig.

Tot volgende week!

Joost licht nog toe: “Veel informatie die vandaag gegeven wordt is gericht op ons als Microsoft partner en met behulp van video’s. Deze video’s zijn tijdens het schrijven van dit blog nog niet beschikbaar. Deze volgen later nog. We beloven jou dat we al onze inspiratie en opgedane kennis in onze koffer stoppen. Terug in Nederland delen we onze nieuwe kijk op zaken graag met jou als relatie. Wordt dus zeker vervolgd!”


DAG 2 in Toronto

De combinatie cloud en innovatie

“Dag 2 begint al vroeg met een keynote met als thema Innovatie,” vertelt Joost. “In deze keynote draait het om morgen, overmorgen en ‘de toekomst’. Ver weg? Nee, zeker niet! En die toekomst heeft natuurlijk alles met de cloud te maken. Azure, de cloud omgeving van Microsoft, bestaat uit 34 datacentra verspreid over de hele wereld. In die datacentra staan soms wel tot meer dan 70.000 servers per locatie. Hiermee is de omvang van de cloud wel duidelijk. En als ik dan mijn verslag van gisteren weer lees, snap ik het: alle informatie sluit naadloos op elkaar aan. Microsoft faciliteert deze Azure omgeving voor haar partners en haar klanten. Zie het als LEGO-stenen waarbij je zelf aan het roer staat en ‘iets’ kan bouwen/creëren. Want de data en mogelijkheden zijn er én onze innovativiteit is hetgeen wat ons verder helpt. We kunnen in diverse ‘App- stores’ allerlei apps gebruiken om ons leven makkelijker, sneller en efficiënter te maken. Een aantal indrukwekkende demo’s laten dit vandaag dan ook zien.”

“Er worden de hele dag door veel termen gebruikt. ‘Machine learning’, ‘Artificial Intelligence’ (AI), ‘Power BI’, ‘Big Data’ en ‘Internet of things (IoT)’. En ja, dit alles samen betekent écht dat computers steeds vaker voor ons gaan denken, ons adviseren of ondersteunen. En daarbij staan we nu al versteld van alle mogelijkheden.”

afb. introducing Appsource

afb. transform data_WPC

Security van cruciaal belang

“Bij IT Support Groep kennen we (gelukkig) het belang van security. Dat heeft, het door ons onlangs georganiseerde Barracuda event, ook wel bewezen. Met het gebruik van cloud diensten wordt beveiliging (Security) natuurlijk steeds belangrijker. Je wilt gewoon weten dat data alleen gelezen kan worden door mensen die daar recht op hebben. Hier zijn ontzettend veel mogelijkheden voor die ook met behulp van Azure protection (Azure rights Management) mogelijk gemaakt wordt. Het aanpassen van deze rechten is ook steeds makkelijker zelf te doen door eindgebruikers. Word- en excel bestanden krijgen standaard een ‘Internal’ status mee en kunnen daarmee zelfs aangepast worden naar ‘vertrouwelijk’. Of nog sterker: alleen beschikbaar voor bepaalde personen of groepen in een organisatie. En komt jouw document dan toch buiten de organisatie? Dan blijft dát beveiligingsniveau van kracht. De kans op datalekken wordt daarmee tot een minimum beperkt.”

Security in onze mobiele wereld

Joost vertelt dat security nog verder gaat. “Identity en acces management is daarbij een belangrijke toevoeging. Want is een gebruiker die zich aanmeldt op een netwerk wel echt de gebruiker die hij zegt te zijn? Ook daarover moeten we nu en in de toekomst goed nadenken.

En laten we vooral niet vergeten hoe mobiel onze wereld is geworden. Dat betekent dat de data die we willen gebruiken op andere manieren aangeboden moet worden. Op ieder moment, met ieder apparaat en op iedere plaats willen we data gebruiken. Daar is al door vele applicatieontwikkelaars op ingespeeld. De betrouwbaarheid is iets wat steeds vaker een onderwerp van gesprek is. Daar zijn veel stappen in gemaakt en zal ook nog steeds veel aandacht vragen.”

Het gesprek van de dag: Facebook en Office 365

Eén van de sprekers vandaag was de CIO van Facebook. Facebook gebruikt Office365 voor haar medewerkers. Waarom? Omdat het team van Facebook zo groot is. Zij moeten altijd en overal bij hun bestanden kunnen én op ieder apparaat! Gaaf om te zien en horen dat organisaties als Facebook ook gebruik maken van Office 365.

Nice to know: Wist je al dat Office 365 inmiddels al 5 jaar bestaat?

En Office 365 is nog lang niet af. “Dat wordt hier vandaag ook meer dan duidelijk,” sluit Joost af. “Regelmatig worden er verbeteringen en upgrades toegevoegd aan deze online dienst van Microsoft. De roadmap die ik vandaag zag laat zien dat er echt goed nagedacht wordt over wat we allemaal kunnen gebruiken in de nabije toekomst. Wat daar allemaal instaat? Dat is teveel om hier op te sommen. Deze informatie delen we, indien gewenst natuurlijk,  graag met je in Nederland!”

Een video over de toekomst

‘Vandaag werd ook deze video getoond. Het laat zien hoe onze toekomst eruitziet,” zegt Joost. “Een aantal dingen uit dit filmpje zijn nog niet beschikbaar en zijn ideeën maar het geeft vooral aan dat er nog (héél) veel gaat veranderen.”


DAG 1 in Toronto

image1(1)

Microsoft WPC 2016 wordt bezocht door 20.000 partners en is geheel uitverkocht. Vanuit Nederland zijn er ruim 450 partners (waaronder dus Marc en Joost van IT Support Groep). Ook zijn er 80 Microsoft-medewerkers aanwezig op de conferentie die tussen 10 en 14 juli plaatsvindt in Toronto. Thema van dit jaar is ‘Your Path to Opportunity’ om kansen te pakken in de digitalisering. Volgens Ernst-Jan Stigter, de kersverse nieuwe General Manager van Microsoft Nederland, zijn er volop kansen. Microsoft is volgens hem de grootste startup van de wereld die de markt verandert. Microsoft Nederland speelt daarop in met oplossingen voor organisaties die een digitale strategie voeren. Het gaat om klanten te veranderen en te verrassen in de digitale transformatie, aldus Stigter.

WPC 2016 is begonnen!

Ook dit jaar stond op de eerste dag Satya Nadella, CEO van Microsoft, op het podium. “Er werd natuurlijk teruggeblikt op het afgelopen jaar,” vertelt Joost Merkx, directeur van IT Support Groep. “Het gaat snel met de technologie, heel snel. We zagen mooie voorbeelden van klanten en partners die met behulp van de Microsoft technologie enorme sprongen hebben gemaakt. Gerealiseerd met in gedachten de visie van Microsoft: to empower each and every person on the planet to achieve more.”

De beste informatie ‘gewoon’ beschikbaar

“Een mooi voorbeeld laat zien dat je met behulp van Microsoft cloud technologie (Office 365 + Dynamics 365 + PowerBI) allerlei informatie uit diverse systemen zichtbaar kunt maken. Voor alle medewerkers van ieder niveau in een organisatie. Of je nu in het management actief bent, of in de productie, administratie of logistiek? Je krijgt díe informatie die voor jou van belang is. En met de koppeling van die diverse systemen kun je dan de volgende stap zetten met automatiseren…Onze eigen creativiteit als partner/klant van Microsoft is de enige beperking die we nog hebben. Dus dat belooft nog wat…..,” zegt Joost.

“Om de mogelijkheden die nu beschikbaar zijn volledig tot hun recht te laten komen hoeven we alleen maar anders naar bestaande procedures en informatie te kijken. Makkelijk gezegd natuurlijk maar het vergt wel enige aanpassing in onze manier van denken. Alleen zo kunnen we problemen op lossen of effectiviteit vergroten binnen organisaties. Kortom: we kunnen veel meer met de huidige technologie dan we denken, we moeten het alleen nog inzien en beschikbaar maken. Maar met een dergelijke instelling is er nog veel voordeel te behalen voor onze klanten bij IT Support Groep,” sluit Joost enthousiast af.

Joost over Microsoft Hololens

“Een persoonlijke interesse van me is de Microsoft Hololens. Wat was iedereen jaren geleden onder de indruk van Google glass. Een intelligente bril die ons leven een stuk makkelijker zou maken. Het antwoord van Microsoft was de Hololens. En toen die 1,5 jaar geleden geïntroduceerd werd stopte Google meteen met de verdere ontwikkeling. Microsoft was al een heel stuk verder met haar technologie. En ze hebben de afgelopen 1,5 jaar weer niet stil gezeten. De term die gebruikt wordt voor deze technologie is mixed reality. Tijdens een demonstratie werd zichtbaar gemaakt wat er allemaal mogelijk is in de vliegtuigindustrie met opleiding en onderhoud van vliegtuigmotoren. Zomaar een toepassing waarvan je denkt: ‘logisch, dat had ik zelf kunnen bedenken’. De technologie is er klaar voor……onze inventiviteit hoeft het alleen maar te bedenken. En hoe kunnen we daar in het MKB gebruik van maken? Dat is voor ieder bedrijf of organisatie anders. De één zal er meer gebruik van kunnen maken dan de ander, maar het geeft wel aan dat we met z’n allen gaan veranderen in gebruik van technologie. En daarmee sneller, beter en efficiënter onze klanten kunnen bedienen,” sluit Joost af.

image1 (1)