Microsoft stelt Office App voor mobiele apparaten open

Goed nieuws! Microsoft heeft besloten de Office-app voor mobiele apparaten open te stellen voor mensen die géén Office 365 abonnement hebben. Daarnaast zal de app ook beschikbaar worden gemaakt voor Android-tablets!

Op dit moment is het zo dat Office gebruikers €69,- per jaar betalen voor 2 apparaten en €99,- per jaar voor 5 apparaten. Betalende klanten zullen daarnaast wel meer functionaliteiten krijgen dan de gebruikers zonder abonnement.

De Office voor IPad werd als eerst dit jaar geïntroduceerd, echter waren deze apps alleen te gebruiken door mensen die betaalde voor een Office 365 abonnement. Als er geen abonnement was, waren de bestanden alleen te lezen. Maar nu is de app gratis te gebruiken met daarbij een aantal nieuwe functies.

De Office Mobile app voor iPhone zal worden vervangen door de losse Office apps: Word, Excel en PowerPoint. Deze apps krijgen allemaal een nieuw uiterlijk en een nieuwe interface, welke wat meer lijkt op de iPad variant.

Ook zal er een Office-app komen voor Android-tablet gebruikers. Deze zal pas in 2015 in de store komen te staan, maar binnenkort zal het al wel mogelijk zijn om je in te schrijven voor een preview. De Office apps die er nu zijn voor Android telefoons zal niet veranderen., zoals dit voor iPhone wel is gedaan. Of dit nog gaat gebeuren, is momenteel niet bekend.

Heeft u interesse in meer informatie over Office 365? Informeer dan naar de mogelijkheden!