Kom ook! Inspiratieborrel 20 oktober Microsoft HoloLens

microsoft-hololens_productiehololens

De Microsoft HoloLens is op dit moment misschien wel de meest bekende Mixed Reality bril. En wij hebben de enige echte HoloLens in huis! Maar wat is het precies en wat kun je ermee? Wij verwachten dat HoloLens een rol gaat vervullen in de bouw voor én door architecten, in de techniek tijdens het productieproces en in de medische wereld. Laat je daarom inspireren! Op donderdag 20 oktober, 17.00 uur ben je welkom om in een gezellige informele sfeer de Microsoft HoloLens zelf te ervaren. En geloof ons: je weet niet wat je meemaakt.

Wat is de Microsoft HoloLens precies? Joost vertelt.

“De Microsoft HoloLens ziet er eigenlijk een beetje uit als een rare bril, en dat is het eigenlijk ook. Als je de bril opzet zie je ‘gewoon’ de wereld om je heen. Tot de bril aangaat, want dan verandert de wereld om je heen. Zo zweven er allerlei 3D objecten rond, ziet je muur er ineens heel anders uit lopen er misschien wel gekke wezens rond op je werkplek. Dit is Mixed Reality en dat is HoloLens,” vertelt Joost Merkx, directeur bij IT Support Groep.

Hoe werkt Microsoft HoloLens?

Met HoloLens loop je gewoon rond. Dit in tegenstelling tot een VR bril en daardoor hoef je dus ook niet bang te zijn dat je tegen dingen aanloopt. Je ziet alles met als verschil dat HoloLens een extra laag ‘werkelijkheid’ toevoegt. De bril traceert je beweging, detecteert waar je kijkt en weet hoe jouw fysieke omgeving eruitziet.

Omdat de bril alles traceert ben je ook in staat om met één handbeweging te navigeren en allerlei acties uit te voeren. Zo veeg je in de lucht om door je e-mails heen te lopen en kan je met één veegbeweging het plafond van je woonkamer van een laagje goud voorzien.

Onze toekomst met de HoloLens

De HoloLens is ontwikkeld door Microsoft en vult hiermee de visie voor de toekomst zeker in. De HoloLens is er voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik, de verwachting is echter dat de HoloLens om te beginnen enkel interessant zal zijn voor zakelijke toepassingen. “De HoloLens heeft vele toepassingen waarvan ook wij nog niet weten wat er allemaal mee kan. Dat komt ook omdat we met z’n allen nog vaak ‘traditioneel’ denken. Door met elkaar over de HoloLens en mogelijke toepassingen te denken ‘triggeren’ we misschien wel je manier van denken. En heb je daar in je normale werkzaamheden overdag ook wel profijt van!”, sluit Joost af.

Nieuwsgierig? Meld je aan!

Wil jij de Microsoft HoloLens zelf ervaren? Kijken wat deze innovatie voor jou en jouw business kan betekenen? Sparren over de mogelijkheden met aanwezigen en gedachten uitwisselen? Kom dan langs op onze inspiratieborrel op donderdag 20 oktober. We ontvangen je graag om 17.00 uur in de Kamerikstraat 23. Natuurlijk zorgen we voor een borrel en een bitterbal! Meld je aan door een e-mail te sturen naar m.coomans@itsupportgroep.nl.

Bekijk het filmpje van Microsoft

bronnen: Microsoft en vrwereld

0 comments on "Kom ook! Inspiratieborrel 20 oktober Microsoft HoloLens"