IT Support Groep geeft presentatie ‘Cloud Computing’ bij ROC Tilburg

Vandaag gaven Marc Franken (Manager Cloud team) en Rik Hermans (Lid Cloud Team) de studenten van het ROC een workshop ‘introductie Cloud’. Wat is Cloud? Waarom is Cloud de toekomst? En hoe werkt het?

Foto Marc pres. ROC

Meer dan 20 studenten van de opleiding ROC Tilburg ICT & Mediatechnologie zaten paraat. Onder leiding van de twee docenten Igor en Hans werden de studenten bijgepraat. Marc vertelde dat nu, maar zeker ook in de toekomst, investeringen in hardware niet meer nodig zijn. Met de komst van Cloud beschikken bedrijven vandaag de dag over veel meer flexibiliteit en snelheid dan eerder. Daarnaast werden de voordelen van Cloud Computing nog eens op een rij gezet. De meeste studenten beaamden dan ook dat ‘afrekenen wat je gebruikt en nodig hebt’ wel een heel interessante bedrijfsoplossing is. Eén van de stellingen van Marc ‘Er valt weinig aan Cloud te verdienen’ bracht dan ook de interactie goed op gang. Want welke rol en modellen zijn er dan morgen nog?

Rik gaf een demo van Azure Site Recovery en ‘showde’ hiermee de werking van ‘onze Cloud’. Hij liet de studenten zien hoe je de cloudservice aanmaakt en wat daar allemaal bij komt kijken. En wat ook vooral niet. In 10 minuten had Rik een realtime nieuwe omgeving gedupliceerd in Azure en de oude server uitgeschakeld. Waar vroeger een systeembeheerder nog zo’n minimaal 4 uur werk had liet Rik nu zien dat dit vandaag de dag in de Cloud veel sneller kan.

Foto pres. Rik demo

De studenten en docenten kijken terug op een interessante ontmoeting. “Het delen van kennis en de nieuwste technologieën heeft voor ons veel waarde”, vertelde Hans enthousiast.
IT Support Groep biedt al vele jaren een stageplaats voor de studenten van deze opleiding. Zo verbinden we nu al de jonge generatie IT-ers met het bedrijfsleven.