IT Support Groep: Cybersecurity moet prioriteit worden voor bedrijfsleven!

alert-online-campagne-604x400

Nederland loopt internationaal voorop wat betreft digitalisering van economie en maatschappij. Om die reden is ons land extra kwetsbaar voor cyberaanvallen. Naast Nederland ICT, dé belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de Nederlandse ICT-sector, is ook IT Support Groep zich zeer bewust van de rol om de samenleving veiliger te maken en te houden. Joost Merkx, directeur IT Support Groep: “Als IT-bedrijf hebben we hierin een bijzondere rol. Naast het geven van advies, het implementeren van securityoplossingen, delen van informatie over dreigingen, moeten we vooral samen werken om cybersecurity te bestrijden.”

Bijzondere aandacht voor MKB noodzakelijk

Zo bracht mevrouw Verhage, CEO van Post NL onlangs een advies uit. Zij adviseert zowel overheden als bedrijfsleven om circa tien procent van het jaarlijkse ICT-budget te besteden aan specifieke cybersecurity maatregelen. Dit onderstreept volgens Nederland ICT de omvang en urgentie van de dreiging en risico’s waarvan sprake is. Bijzondere aandacht is daarbij nodig voor het MKB, als banenmotor van onze economie. MKB-bedrijven zijn vaak minder goed voorbereid en daardoor extra kwetsbaar, bijvoorbeeld voor ransomware.

Joost Merkx: “Ik denk dat wij binnen het MKB veel aandacht besteden aan de gevaren van ransomware maar helaas moeten we cybersecurity, en het niveau daarvan, écht niet onderschatten. IT Support Groep vindt dat iedereen recht heeft op een veilige werkplek maar dat begint ook bij de gebruiker. Stel jezelf daarom ook altijd de vraag: Hoe alert ben jij online?”

Jaarlijkse bewustwordingscampagne Alert Online

De jaarlijkse bewustwordingscampagne van Alert Online is van start gegaan. Dit is een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap. Doel van deze campagne is aandacht te vragen voor cybersecurity om zo meer bewustwording rondom cybersecurity te creëren en het nemen van maatregelen te stimuleren.

Het thema van deze editie is: Cyber Skills – weten, kunnen en doen. Bewustwording alleen is niet voldoende. Cybersecurity valt of staat met de kennis en kunde van de gebruiker. In een flyer wordt een aantal tips voor bedrijven gegeven om alert online te zijn.

Bekijk hier de flyer: Tips-voor-bedrijven_alertonline-campagne

Kijk voor meer informatie over deze campagne op de website van Alert Online.

IT Support Groep weet hoe jouw bedrijf zich veilig op de digitale snelweg kan begeven. Wil jij meer weten of een vrijblijvend advies? Onze adviseurs vertellen je graag meer over de (veilige) oplossingen die IT Support Groep jou biedt.

Bron: Nederland ICT

0 comments on "IT Support Groep: Cybersecurity moet prioriteit worden voor bedrijfsleven!"