Hoe prívé zijn je gegevens in de cloud? Microsoft geeft antwoord

Nederland loopt in Europa achter als het gaat om het onderbrengen van de ict-infrastructuur in de cloud. Toch blijkt uit onderzoek dat Nederlandse bedrijven de komende vijf jaar de cloud gaat omarmen. Met name de hybride oplossingen in de cloud. Lees meer over onze hybride oplossingen.

De cijfers op een rij
Vandaag de dag heeft 3% van de Nederlandse ondernemingen zijn infrastructuur volledig in de cloud ondergebracht. 37% vertrouwt op een hybride oplossing, waarbij een deel in eigen datacenter en een deel in de cloud draait. De overige 60% van de Nederlandse organisaties heeft zijn infrastructuur volledig in een traditionele serverruimte of datacenter.

De belangrijkste reden waarom Nederland achterblijft zijn security-issues. Vele bedrijven worstelen met de vraag of alle gegevens wel veilig zijn in de cloud. 77% van de Nederlandse bedrijven wil in de toekomst workloads in de cloud onder brengen als zij weten dat de verbinding 100% veilig is. Microsoft begrijpt deze twijfel en heeft daarom een video gemaakt. In deze video laten zij zien wat zij eraan doen om de veiligheid van jouw gegevens te waarborgen.

Hoe privé en veilig zijn je gegevens in de cloud?

Wil je meer weten over de huidige beveiliging van je gegevens? Of wil je weten welke cloud oplossing bij jouw bedrijf past? We vertellen je graag meer!

Bron Microsoft en Computable