Eerste nieuwe update voor Windows 10 gebruikers!

windows-10-phones-970-80

Begin augustus werd de Anniversary Update van Windows 10 gelanceerd, een gratis update voor alle Windows 10-gebruikers. Niet iedereen zal deze eerste grote update na de lancering van Windows 10 al hebben uitgevoerd. Daarom zetten we graag de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij. Dan weet jij alvast wat je kan verwachten en waar jij je voordeel mee kan doen. We hebben hieronder 7 belangrijke wijzigingen voor je uitgelicht.

  1. De Edge browser wordt (nog) beter

Edge, de opvolger van Internet Explorer, heeft een aantal rigoureuze veranderingen ondergaan. Zo biedt deze browser eindelijk ondersteuning voor extensies. Bij de lancering van Windows 10 was dit niet het geval vanwege mogelijke beveiligingsrisico’s, ook al ondersteunden andere browsers zoals Safari, Firefox en Chrome al wel extensies en add-ons van derden. De extensies voor Edge zullen verkrijgbaar zijn via de Windows Store.

Verder zal het in de nieuwe versie van Edge mogelijk zijn om tabbladen vast te pinnen, de browsergeschiedenis te benaderen door met de rechtermuisknop op de terugknop of vooruitknop te klikken. Je krijgt een melding als je de browser probeert te sluiten terwijl er nog downloads aan de gang zijn, en meldingen van websites verschijnen in het Actiecentrum. Tevens kunnen mappen naar cloudopslagdiensten versleept worden.

  1. Verbeterde leeservaring met Verteller

Verteller, de tool die helpt door het voorlezen van tekst en notificaties op het scherm, wordt in deze Windows 10 Anniversary Update flink verbeterd. Zo reageert Verteller aanzienlijk sneller en krijgen gebruikers de mogelijkheid om tekst tot twee keer zo snel in spraak om te zetten dan in voorgaande versies. Ook zijn er verschillende nieuwe talen toegevoegd, waaronder Nederlands en Vlaams. De nieuwe navigatiemodus Scan Mode maakt het bovendien makkelijker om naar verschillende onderdelen in een tekst te springen, bijvoorbeeld naar een hyperlink of een button in een app.

  1. Inloggen op apps en websites met Windows Hello

Momenteel kun je met Windows Hello op je computer inloggen door middel van gezichtsherkenning of je vingerafdruk. Met de nieuwe update zal het ook mogelijk zijn om op deze manier op websites in te loggen.

Hiervoor moet je wel de Edge-browser gebruiken, omdat deze als enige browser recht uit de doos biometrische gegevens ondersteunt. Bovendien kun je voortaan ook Windows Hello gebruiken om in te loggen op apps. Windows Hello zal tevens ondersteuning bieden voor het inloggen op je pc met een ander apparaat, zoals een speciaal usb-apparaat, een smartphone of een fitnesstracker.

  1. Het startmenu

Het Microsoft startmenu ziet er opnieuw anders uit, de ‘Alle apps’ weergave is verdwenen. Je krijgt nu links een lijst te zien met alle geïnstalleerde apps. Rechts staan de tegels. Helemaal links staan de iconen voor je account, downloads, de Verkenner, Instellingen en dergelijke.

  1. Virtuele bureaubladen

Met de Anniversary Update is het mogelijk om één of meer vensters van een app aan alle virtuele bureaubladen vast te pinnen zodat je ze overal kunt benaderen. Dit is handig wanneer je een bepaalde app steeds nodig hebt en ernaar moet terugkeren.

  1. Meer mogelijkheden voor de stylus

Windows Ink is een nieuwe functie om in heel Windows 10 met een stylus te werken. In de systeembalk staat een icoon waarmee je naar de speciale Windows Ink omgeving kunt navigeren.

De update bevat ook een aantal nieuwe apps die gebruik maken van de Windows Ink-functie, en bepaalde bestaande apps hebben de functionaliteit meegekregen, zoals Maps waarmee je voortaan routes kun intekenen. In de Windows-instellingen kun je tevens onder Apparaten de instellingen en knoppen van je stylus aanpassen.

  1. Nieuwe emoji

Alle emoji in Windows 10 zijn vernieuwd en hebben een expressiever uiterlijk gekregen. Ze zijn kleurrijker en groot, met veel detail. Ook kun je kiezen uit 6 huidtinten om de emoji beter op jouw persoon af te stemmen.

Heb je vragen? Wil je meer weten over één van deze of andere functionaliteiten binnen Windows 10? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk via helpdesk@itsupportgroep.nl. ‘Onze mannen’ helpen je graag en geven graag antwoord op je vragen.

 

Bron: Microsoft blogs & computertotaal.nl