Dag 3 in Orlando: veiligheid volgens Microsoft (en IT Support Groep)!

security-265130_1280

IT Support Groep is deze week aanwezig op de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC). DE WPC is een jaarlijks wereldwijd congres. Dit jaar is het congres in Orlando en duurt nog tot en met 16 juli. De laatste ontwikkelingen lees je hier. Joost en Marc zijn in Orlando en delen regelmatig de laatste berichten. We houden je dan ook graag deze week op de hoogte met extra nieuws.

Vandaag delen we graag de ervaringen van Joost en Marc van alweer de derde dag.

Dag 3

Veiligheid, veiligheid en nog eens veiligheid. Deze derde dag begint met een keynote over veiligheid. Er is zoveel over te doen en alle media pakken het op. Ook hier in Orlando komt iedere keer Security terug. In ieders presentatie of dialoog valt ‘het woord’ wel een keer. En terecht natuurlijk! Security is zo ontzettend belangrijk, zowel op lokale netwerken, maar zeker ook in de cloud. De cloud gaat namelijk over landgrenzen heen en wetten en regelgeving moeten nog grotendeels gemaakt worden. Microsoft doet in de keynote een aantal grote beloftes. Ook zien we voorbeelden van gebeurtenissen in het verleden waarin zij data goed beveiligd hebben en veilig houden. Of er nu een (aan)vraag komt via de regering, de FBI of wat dan ook: Data van klanten blijft van klanten!

Bij IT Support Groep hebben we al eerder aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp. Onder andere naar aanleiding van de uitzending van de Nationale Misdaadmeter. Wil je dit artikel nog eens lezen en de uitzending bekijken? Kijk dan hier.

In veel gevallen weerhoudt echter onduidelijkheid over privacy en veiligheid de stap van bedrijven naar de cloud. Wisselende en onduidelijke beelden over de publieke en private cloud zorgen dat een (gedeeltelijke) overstap wordt uitgesteld. ‘Gewoon’ vaak op basis van een gebrek aan vertrouwen. En dat terwijl de zakelijke realiteit er misschien wel al om vraagt. Een deskundig advies is dan wellicht het enige wat je nodig hebt.

Het gesprek van de dag. Joost vertelt.

Microsoft is helping users spot risks & find opportunities at a glance so they can save the day, every single day. “We weten het allemaal, DATA IS KING. Google is er heel groot mee geworden en wordt steeds groter. En wat we met z’n allen eigenlijk niet weten is wat Microsoft allemaal aan producten en diensten heeft. En denk dan aan diensten rondom het verzamelen van data en het interpreteren van die data. We zagen interessante voorbeelden van wat er met die data allemaal gedaan kan worden. Hierover later meer. Wil je hier nu al meer over weten? Laat je dan inspireren en bekijk dan maar eens dit filmpje (Engelstalig) van Microsoft: www.Aka.ms/internet-of-cows.”

IT Support Groep volgt de ontwikkelingen en trends tijdens dit congres op de voet. Natuurlijk wordt alle opgedane kennis en informatie mee naar huis genomen. Zodat wij dit weer kunnen inzetten en delen met jou als relatie. Blijf ons volgen! Nu al meer weten over veilig werken in de cloud? Neem dan contact op met IT Support Groep op telefoonnummer 013 – 57 84 300.