Belangrijke update: HP roept meer batterijen van notebooks terug

Medio 2016 communiceerde HP een veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van notebookbatterijen. Er zijn nu meer batterijen bij betrokken. Wij zijn opnieuw ingelicht door HP en vertellen je graag meer. Ook wij hebben in deze periode laptops van deze series uitgeleverd. Op dit moment bekijken wij om welke laptops het gaat en aan wie deze verbonden/uitgeleverd zijn. Vanzelfsprekend nemen wij contact op met onze betrokken relaties.

HP heeft in samenwerking met verschillende overheidsinstanties een uitbreiding aangekondigd van het in juni 2016 aangekondigde wereldwijde vrijwillige programma voor terugroeping en vervanging van bepaalde notebookbatterijen. Het programma is uitgebreid en heeft nu betrekking op meer batterijen die zijn geleverd bij dezelfde notebookproducten.

De betreffende batterijen zijn tussen maart 2013 en oktober 2016 wereldwijd geleverd bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks, en/of verkocht als accessoire of als reserve, of geleverd als vervanging. De batterijen kunnen oververhitten en brand- en verbrandingsgevaar opleveren.

De voornaamste zorg van HP -én die van ons als IT Support Groep- is uiteraard de veiligheid van haar klanten. Omdat deze batterijen brand- en verbrandingsgevaar opleveren, is het essentieel om de batterijen opnieuw te controleren. Vervangende batterijen die zijn geleverd als onderdeel van het in juni 2016 aangekondigde programma zijn NIET betrokken bij deze programma-uitbreiding.

Zoals gezegd nemen wij contact op met betrokken relaties. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk via helpdesk@itsupportgroep.nl! Onze systeembeheerders staan voor je klaar.