24 november Nationale Check Je Wachtwoorden Dag!

security-265130_1280

En deze dag is niet voor niets in het leven geroepen! We vertellen je graag meer!

Veel websites eisen dat je een gebruikersaccount aanmaakt en een wachtwoord kiest. Veel mensen vinden het moeilijk om al die verschillende wachtwoorden te bedenken en te onthouden. We zien helaas nog steeds dat mensen niet veilig omgaan met hun wachtwoorden. Zij kiezen bijvoorbeeld vaak wachtwoorden die makkelijk te raden zijn of hergebruiken wachtwoorden. Via de Nationale Check Je Wachtwoorden Dag wil ook IT Support Groep jou hier nogmaals op wijzen. We leggen je graag uit dat het bedenken en onthouden van goede wachtwoorden niet moeilijk hoeft te zijn.

Maar wat zijn de richtlijnen voor een veilig wachtwoord?

  • Gebruik een wachtwoord van minimaal (!) acht tekens
  • Stel nooit één enkel woord in als je wachtwoord
  • Combineer cijfers, hoofdletters en speciale tekens
  • Verwerk geen persoonlijke gegevens (namen, geboortedata) in je wachtwoord
  • Kies voor een password-manager: LastPass, KeePass enz. Meer weten? Lees dan ook ons eerder gepubliceerd artikel.
  • Om er zeker van te zijn dat jouw wachtwoord sterk genoeg is, kun je een wachtwoord check doen: https://veiliginternetten.nl/wachtwoord-check/

Heb je naast deze tips een vraag over jouw wachtwoord? Advies nodig? Neem gerust contact op met één van onze Systeembeheerders Online via helpdesk@itsupportgroep.nl

Security en IT Support Groep

IT Support Groep helpt bedrijven bij het realiseren van hun ambities op het gebied van security: informatiebeveiliging en risicobeheersing. Wat doet jouw bedrijf als je gehackt wordt? En hoe zorg je dat je dat snel door hebt? Hom kom je zo snel mogelijk ‘in control’ en beperk je de schade?

IT Support Groep weet hoe jouw bedrijf zich veilig op de digitale snelweg kan begeven. Wil jij meer weten of een vrijblijvend advies? Onze adviseurs vertellen je graag meer over de (veilige) oplossingen van onder andere Barracuda die IT Support Groep jou biedt.