Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Microsoft Teams: niet meer weg te denken uit onze dagelijkse werkzaamheden
30 juni 2020
Referentiecase Energy Services
8 september 2020

Samen wordt nu écht samen in Microsoft Teams

Microsoft kondigde gisteren een nieuwe reeks functies aan in Microsoft Teams. En wat zijn ze gaaf! We zetten ze hieronder voor je op een rij. Wel moeten we nog even gedeeld hebben. Na verwachting worden de nieuwste features in augustus uitgerold. 

1.  De ‘Samen in beeld’ modus

De Samen in beeld modus is een nieuwe vergaderervaring in Teams die AI-segmentatietechnologie gebruikt om alle deelnemers op een gedeelde achtergrond te plaatsen. Hiermee voelt het alsof je in dezelfde ruimte zit met alle anderen. Microsoft verwacht dat het hierdoor makkelijker is om te focussen én non-verbale signalen op te pikken die zo belangrijk zijn voor menselijke interactie. Het is geweldig voor vergaderingen waarin meerdere mensen zullen spreken, zoals brainstormsessies of rondetafelgesprekken. Zo zie je gemakkelijker wie er aan het woord is.

Nieuwe en persoonlijke opties
Ook wordt er een nieuwe mogelijkheid toegevoegd om gedeelde inhoud en specifieke deelnemers naast elkaar weer te geven. Dit kan je aanpassen aan jouw voorkeuren en behoeften. Straks kan je met maximaal 49 mensen in een vergadering zitten of in een virtuele collegezaal. Hoe leuk is dat! Maar ook voor kleinere groepen worden veel nieuwe omgevingen gelanceerd. Zie de voorbeelden in de video hierboven.

2. Live reactie geven

Als je zelf wel eens via Microsoft Teams een presentatie hebt gegeven herken je vast wel dat het lastig is om non-verbale signalen zoals glimlachen en knikken op te merken. Zo kan je minder goed de reacties van je publiek peilen. Maar hier komt binnenkort verandering in. Zo kan je straks live in een vergadering reageren met emoji’s die voor alle deelnemers in beeld komen. Live reacties is een gedeelde functie met PowerPoint Live Presentations, waarmee leden van het publiek direct feedback kunnen geven aan de presentator.

3. Dag chatbox, jouw vraag/opmerking direct in beeld

Tijdens Teams vergaderingen is ‘de chat’ een ruimte geworden voor gesprekken, opmerkingen en het delen van ideeën. Ook biedt het mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan een discussie zonder dat ze dit mondeling toe hoeven/kunnen lichten. Voor jou als spreker kan het dan best een uitdaging zijn om naast je presentatie ook aandacht te besteden aan de vragen, opmerkingen, discussies en dus hiervoor iedere keer je chatbox te openen. Ook hier komt verandering in: de chats die worden verzonden tijdens de Teams-vergadering verschijnen gelijk op de schermen van alle deelnemers. Hierdoor komt de opmerking of vraag meteen centraal te staan in het gesprek/de presentatie op het moment dat het relevant is.

Heb je hulp nodig? Of heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar en beantwoorden al je Teams vragen graag!

Meer weten over Microsoft Teams? Laat mij je helpen!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place