Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Microsoft test datacenter in zee
16 augustus 2018
De kracht van eenvoud in jouw e-mail
11 september 2018

Hoe veilig verstuur jij e-mail?

Bescherming van (bedrijfs)gegevens is van groot belang voor iedere organisatie. Daarom staat veilig werken bij ons centraal. Wij vinden namelijk dat iedereen altijd overal veilig moet kunnen werken, en vooral op een slimme manier. Maar hoe doe je dat?

Dit doe je met een op maat ingerichte werkplek, gemaakt met/door slimme applicaties, met functionaliteiten die elke dag je werkgeluk vergroten. Wij geloven dan ook dat een goed ingerichte online werkplek leidt tot werkgeluk en een beter bedrijfsresultaat. Op www.wijgaanslimmerwerken.nl lees je meer over onze dienst Slimmer Werken.

Informatiebeveiliging

Een belangrijk onderdeel hiervan is informatiebeveiliging. Informatiebeveiliging begint bij een sterk wachtwoord, een beveiligd netwerk en het voorkomen van datalekken. Een datalek komt namelijk vaker voor dan je denkt. Daarom is het verstandig om gevoelige informatie goed te beveiligen.

Uitbreiding beveiligingsmaatregelen Office 365

Microsoft speelt hier goed op in door steeds meer beveiligingsmaatregelen in de Office 365 applicaties te integreren. Super handig! Zo hebben ze Office 365 Message Encryption uitgebreid. Deze uitbreiding maakt het makkelijker om e-mails met gevoelige informatie veilig te versturen maar ook het risico van onbedoelde of schadelijke datalekken te verminderen.

Daarnaast maakt deze uitbreiding het ook mogelijk om gevoelige e-mails beveiligd te versturen naar niet-Office-365-ontvangers. Dit houdt in dat iedere ontvanger binnen en buiten de organisatie -ongeacht welk apparaat, app, service of identiteit zij gebruiken- de beveiligde e-mail kan lezen en op kan reageren. Maar zonder dat zij de e-mail kunnen doorsturen, kopiëren of afdrukken! Een mooie toevoeging dus.

Eerder moesten ontvangers deze beveiligde e-mails namelijk met een Microsoft account of eenmalige toegangscode openen. Nu kunnen Gmail en Yahoo gebruikers zich eenvoudig verifiëren met hun ‘eigen’ identiteit en online inloggen om de beveiligde e-mail te lezen.

Interesse gewekt?

Deze nieuwe mogelijkheid voor e-mailbeveiliging wordt aangeboden in Office 365 E3 en hoger. Wil je meer weten over de Office 365 applicaties en alle functionaliteiten? Neem contact op met onze IT adviseurs voor meer informatie of vraag een inspiratiesessie aan!

Door Robert Koreman – Slimmer Werken specialist

Bron: Microsoft

Meer weten over werken met Office 365? Neem contact op!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place