Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Veilig werken in 2021: altijd en op elke locatie voor iedereen!
2021: het jaar van altijd en op elke locatie veilig werken
14 januari 2021
Tips voor een goede beveiliging van je whatsapp account
Ook WhatsApp kan gehackt worden
11 februari 2021

Microsoft lanceert Viva

Microsoft lanceert Microsoft Viva
Voor elke werknemer de middelen die nodig zijn voor het nieuwe digitale tijdperk

Microsoft heeft Teams en Microsoft 365 ontwikkeld als basisplatform voor alle manieren waarop mensen werken, leren en samenwerken. Teams is de enige oplossing met meetings, oproepen, chat, samenwerking rond content én workflows voor bedrijfsprocessen, en dát binnen een veilige, geïntegreerde gebruikerservaring. Het is als je bureaublad waar je de hele dag doorheen navigeert.   

De actieve Microsoft-gebruikers nemen nog elke dag toe, meer dan 30 miljard minuten per dag werken zij samen door te communiceren, samen te werken en content te creëren. Toch moet er nog meer gedaan worden om mensen te (blijven) verbinden. 

Bij Microsoft vinden ze dat hiervoor een nieuwe aanpak nodig is, met een nieuwe categorie van technologieoplossingenEmployee Experience Platforms (EXP). Een EXP levert digitale ondersteuning voor de systemen waarbinnen werknemers hun werk doen, en biedt mensen de vereiste middelen en support om goed werk af te leveren en succesvol te zijn, onafhankelijk van hun locatie.  

Deze aanpak heet… Microsoft Viva
Microsoft Viva is het eerste Employee Experience Platform voor de moderne werkplekViva brengt communicatie, kennis, leerprocessen, resources en inzichten in een geïntegreerde gebruikerservaring bijeen en geeft werknemers en teams alle middelen om vanaf elke locatie optimaal te presteren.  

Viva bestaat uit vier belangrijke pijlers om medewerkers tools te geven om sterk te staan op het werk. De pijlers zijn: ConnectionsInsights, Topics en Learning, 

Connections
Onderzoek van Microsoft leert dat bijna 60% van de werknemers zich sinds de omslag naar thuiswerken minder met hun team verbonden voelen. Connections biedt organisaties een ruimte die je best kan vergelijken met de kantine of de keuken waar de koffie gehaald wordt en waar nieuws gedeeld wordt en het gesprek van de dag toegankelijk is voor alle collega´s. De verbondenheid met en tussen collega’s staat centraal. 

 

Insights
Meer dan 30% van de werknemers vinden dat de pandemie hun burnout gevoel versterkt. De scheiding tussen werk- en privétijd vervaagt, terwijl het zo belangrijk is om hier goed mee om te gaan. Insights helpt contact te onderhouden met collega’s, maar ook om regelmatig pauze te nemen of de werkdag positief af te sluiten. Managers krijgen inzichten en aanbevelingen (met privacybescherming) om de gezondheid en succes van hun teams te verbeteren. 

Viva gebruikt data en signalen vanuit Teams, Outlook en andere apps en diensten binnen Microsoft 365, maar bouwt ook voort op bestaande investeringen in een organisatie. Een klant kan gebruik maken van data vanuit tools van derden zoals Zoom, Workday en SAP SuccessFactors. 

Learning
Onderzoek van LinkedIn liet zien dat 94% van de werknemers langer bij een bedrijf zou blijven als dit meer zou investeren in hun leer- en ontwikkelingsproces. Viva Learning helpt om van leren een natuurlijk aspect van de bedrijfscultuur én van de dagelijkse routine van elke werknemer te maken. Het brengt alle kennisbronnen in je organisatie samen op basis van artificiële intelligentie. Viva Learning kan gezien worden als een centrale hub voor leren in Microsoft Teams. Leermodules kunnen zowel toegewezen worden aan medewerkers, maar ook aangeraden worden op basis van hun eigen bezigheden.  

Topics
Het is herkenbaar voor iedereen: het valt niet altijd mee om een expert te vinden, bedrijfsafkortingen te begrijpen of de juiste content te vinden. Dat geldt nog meer als je nieuw bent of in je eentje thuis werkt. Uit eigen onderzoek weten we dat mensen meer dan 7 weken per jaar spenderen aan het opzoeken of herschikken van informatie. 

Met Viva Topics kan je jezelf wapenen met de kennis die ergens binnen de eigen organisatie circuleert, of mensen verbinden met die kennis, en dit via de apps die ze dagelijks gebruiken. Beschouw Viva Topics als een soort Wikipedia met al het enorme potentieel van AI voor jouw organisatie.  

 De 4 apps van Microsoft Viva zijn los van elkaar in te zetten, Insight is al beschikbaar om toegevoegd te worden in Teams, Learning is in private preview, Topics en Connections zullen in de loop van dit jaar uitgerold worden.
Meer weten over Microsoft Viva om een geoptimaliseerde werknemersbeleving te realiseren? Laat het ons weten, we helpen je graag. 

IT Support Groep: altijd en overal veilig werken, voor iedereen! 

Bron: https://news.microsoft.com/nl-be/microsoft-viva-geeft-elke-werknemer-de-nodige-middelen-voor-het-nieuwe-digitale-tijdperk/ 

Publicatiedatum:9-02-2021

 

Meer weten over Microsoft Viva?
Ik vertel je graag meer.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place