Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Tekst vertalen in Office 365
16 april 2019
Ervaar het gemak! Maak met 1 druk op de knop een ticket aan en meld je probleem. Nu nieuw op je computer!
6 mei 2019

Waarschuwing voor Windows 7-gebruikers de ondersteuning stopt écht in 2020

Microsoft had al aangekondigd dat de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 afloopt. Nu gaat Microsoft gebruikers van dit besturingssysteem actief waarschuwen.  

Waarschuwingsscherm voor Windows 7 gebruikers 

In een nieuwe update voor Windows 7 zit een waarschuwingsscherm dat aan alle gebruikers getoond wordt bij het opstarten van de computer. In het bericht is te lezen dat er op 14 januari 2020 na tien jaar een einde komt aan de ondersteuning van Windows 7. “Het einde van de ondersteuning betekent dat er geen updates meer worden gedaan vanaf dat moment,” vertelt Raymond Bras, Teamleider van de servicedesk. “En dat betekent wel iets. Zo worden beveiligingslekken niet meer gerepareerd, wat grote veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.” Iets wat je vandaag de dag écht niet wilt.  

Windows 10 

Daarnaast kunnen gebruikers geen beroep meer doen op Microsoft bij technische problemen. Iedereen die nog gebruikmaakt van Windows 7, wordt geadviseerd om over te stappen naar Windows 10. “Het is goed dat Microsoft nu dit waarschuwingsscherm gaat inzetten bij nog actieve gebruikers van Windows 7,” gaat Raymond verder. “Dat gebeurt negen maanden lang, totdat de ondersteuning ophoudt. Windows 7 zal blijven functioneren, maar er zullen zelden nog patches uitkomen voor lekken in het besturingssysteem.” 

Heb je vragen over Windows 7, de ondersteuning of de overstap naar Windows 10? Neem dan gerust contact op met mij of met mijn collega’s van de servicedesk! 

bronnen: Microsoft en Nu.nl

Meer weten? Neem contact op met Raymond!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place