Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Handig: neem je vergadering op en/of kijk live met Microsoft Teams!
2 juli 2019
Inspiratiesessies Slimmer Werken bij IT Support Groep: meld je nu aan!
12 augustus 2019

Microsoft Inspire 2019: Wij waren er bij!

Net zoals ieder jaar waren ook dit jaar Joost en Marc aanwezig bij het jaarlijkse internationale Microsoft event Inspire. Microsoft deelt tijdens deze conferentie, ook dit jaar weer in de grootste gokstad ter wereld Las Vegas, de laatste ontwikkelingen en innovaties, trends, komende introducties en vooral veel inzicht. Joost en Marc waren er weer bij om alle kennis te vergaren! Alle informatie en opgedane kennis is inmiddels terug in Nederland. Hieronder deelt Marc graag de ‘need-to-knows’ van de trip.

De belangrijkste conclusie is dat de technologie van nu ons in staat stelt om bijna alles te maken. Waarbij de link tussen mens & technologie niet onderschat mag worden. Ook Microsoft blijft doorontwikkelen, applicaties en platformen worden continu uitgebreid waaronder Microsoft Teams. Ook zal er snel op meerdere niveaus nog meer AI (Artificial Intelligence) worden toegevoegd en mogelijkheden onderzocht.  

Alle pijlen gericht op Microsoft Teams

“Vorig jaar vertelde ik al over hét kindje van Microsoft: Teams,” zegt Marc. Microsoft Teams combineert het beste van communiceren, samenwerken én intelligentie. Alles vanuit 1 vertrekpunt met een koppeling naar de vertrouwde Office-apps. “Slechts twee jaar na de lancering heeft Microsoft Teams nu dagelijks 13 miljoen actieve gebruikers en gaat de ontwikkeling in sneltreinvaart verder,” vertelt Marc. Wereldwijd is deze, op de cloud gebaseerde applicatie van Microsoft, al niet meer weg te denken. “Ondersteunend door PowerApps en Flows voor het nog beter integreren van business processen. Wat we kunnen verwachten? “Nog meer integratie van verschillende onderdelen. De verwachting is dat Teams gaat fungeren als ‘jouw desktop venster’, dus jouw startvenster. Ook Voice/telefonie is al onderdeel van Teams. Goed om te weten dat steeds meer functionaliteiten hieraan worden toegevoegd. Alles met maar één doel: nog sneller, efficiënter en slimmer SAMENwerken!”

Gaaf!: AI en de HoloLens 2.0

Niet alleen zal AI binnen Teams zijn intrede doen. Data en AI gaan over alle producten en diensten van Microsoft een belangrijke rol spelen. Zo ook binnen Microsoft 365, dit is een combinatie van onderdelen uit Office 365, samen met Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. “Dit biedt vele mogelijkheden voor de toekomst. AI wordt in veel toepassingen ingezet om gebruikers te helpen effectiever en slimmer met ICT om te gaan. AI kwam ook op unieke wijze tijdens Inspire in beeld door een demo van de vrij nieuwe HoloLens 2.0. Zo was ik getuige van een hologram op het podium van de spreekster die daarachter stond. De spreekster sprak en de gesproken tekst werd -in het hologram- direct vertaald in de Japanse taal. Zelfs haar stem werd nagebootst. Hoe gaaf! Bekijk daarom zeker even de video hieronder.”

“Ik merk iedere dag weer dat je binnen het snelle ICT landschap niet ver vooruit kan kijken. Daarom zijn dit soort evenementen ‘een must’….je realiseert je dan dat de tijd écht hard gaat en de ontwikkelingen nog sneller. Wil jij meer weten over Inspire? Over welke kennis ik in mijn koffer (en hoofd) mee naar huis heb genomen? Ik vertel je graag meer onder het genot van een kop koffie.”

“AI gaat ook zeker binnen Microsoft Teams een belangrijke rol spelen. Alles met maar één doel: nog sneller, efficiënter en slimmer werken!”

Marc Franken
IT Support Groep

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place