Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Slimmer Werken doe je met Office 365 én handige praktijkvoorbeelden
15 januari 2019
Nog meer voorbeelden uit de praktijk. Jij wilt toch ook Slimmer Werken?
24 januari 2019

Blue Monday: Werk aan werkgeluk in 2019!

Januari, de maand waarin alle goede voornemens starten en een frisse start van het nieuwe jaar wordt gemaakt. Een mooi moment om bewust(er) te werken…En dan is daar Blue Monday! De dag waarop de meeste goede voornemens alweer gesneuveld zijn, iedereen treurt van zijn banksaldo en de eerstvolgende vakantie heel ver weg lijkt. Maar wat nou als je dit gevoel kunt doorbreken? Start vandaag met het investeren in werkgeluk voor jezelf en anderen! 

Wat kan je doen tegen de effecten van Blue Monday? 

Uit onderzoek blijkt dat mensen drie basale behoeften hebben. De behoefte aan autonomie. De behoefte aan verbinding en een gevoel van competentie. Door medewerkers te ondersteunen bij het invullen van deze drie behoeften maak je hen weerbaarder tegen gevoelens van ongeluk en help je hen om meer positieve gevoelens te ervaren in het werk. Dit kan je als leidinggevende realiseren door medewerkers meer verantwoordelijkheid te geven en middelen te bieden om zelfstandig aan de slag te gaan. Stimuleer ook activiteiten die verbinding (communicatie) op de werkplek ondersteunen, hierbij kan je denken aan gezamenlijk lunchen maar ook aan een interactief intranet of projectomgeving waar medewerkers snel een eenvoudig samenwerken.  

Omgaan met verhoogde werkstress 

De afgelopen jaren wordt er steeds meer van medewerkers gevraagd. Ze moeten meer doen in minder tijd. Daarnaast moeten ze ook nog eens innovatief en vernieuwend zijn. Deze toegenomen eisen leken een tijdelijke ontwikkeling maar het lijkt eerder onderdeel te zijn geworden van ‘Het nieuwe werken’. Daarom is het van groot belang dat medewerkers de handvatten geboden krijgen om beter te leren omgaan met deze toegenomen werkdruk. 

Werkgeluk volgens IT Support Groep 

Traditioneel ligt het verminderen van de werkstress in het wegnemen van de negatieve stressfactoren. IT Support Groep vindt dat werkgeluk een continu proces is. Door bijvoorbeeld technische middelen in te zetten zal dit leiden tot minder werkstress. Laat handige applicaties je helpen bij het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden. Deze applicaties kunnen je namelijk overzicht bieden, waardoor je je aan de planning kunt houden. Maar ze zorgen er ook voor dat je veel tijd wint door efficiënt te communiceren en werkzaamheden te vereenvoudigen. 

Hebben we je aan het denken gezet? Neem dan gerust contact met mij op! Of lees meer over werkgeluk op; wijgaanslimmerwerken.nl  

Door Robert Koreman – Slimmer Werken Specialist

Bron: gelukkigwerken.nl 

Meer weten over Slimmer Werken? Neem contact op met Robert!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place