Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Verklein de kans op ransomware op jouw computer: Tips voor jou!
6 september 2016
Yunus over VoIP: “Echt meer dan alleen bellen”
27 oktober 2016

Meer business voor jouw bedrijf met Bookings in Office 365!

Microsoft Bookings in Office 365!

Microsoft introduceert een nieuwe applicatie binnen Office 365: Microsoft Bookings! Bij IT Support Groep hebben we ons verdiept en zijn er erg enthousiast over. Wij zien veel mogelijkheden en met name speciaal voor ZZP’ers. Zeker nu er ook direct binnen een Facebookpagina afspraken ‘geboekt’ kunnen worden. We vertellen je graag meer!

Alles begint met een afspraak…..

Heb jij een eigen kapsalon (aan huis)? Zit je als hovenier meer met je handen in de aarde dan achter je bureau? Geef jij bedrijven financieel advies en ben je veel onderweg en daardoor minder goed bereikbaar? Het maken van een afspraak met (potentiële) klanten kan dan veel tijd kosten. Vaak begint het met heen-en-weer e-mailen, dan komt de telefoon erbij en voor je het weet is er vrij kostbare tijd voorbij. Herken je dit? Lees dan snel verder. Met Microsoft Bookings maak je namelijk op een efficiënte en simpele manier direct afspraken. Zelfs via een button op jouw Facebookpagina.

Online afspraken maken: hoe werkt het?

Klanten kunnen met Microsoft Bookings nu direct een afspraak met jou/jouw bedrijf plannen. Hiervoor hoef je niet meer aanwezig te zijn, de telefoon op te nemen of je (digitale) agenda bij de hand te hebben. Alles loopt namelijk via een webpagina die direct beschikbaar is. Jouw klant kan hier ‘een dienst’ kiezen, afhankelijk van de beschikbaarheid die jij hiervoor opgeeft. Jij geeft beschikbare dagen en tijd(blokken) op en laat jouw klant kiezen. Na het invullen van de gevraagde informatie wordt de afspraak ingepland! Alle gemaakte afspraken zijn terug te vinden in een gecentraliseerde kalender die een compleet overzicht geeft. Handig toch?

Ook geoptimaliseerd voor Facebook

De ’Microsoft Bookings pagina’ is geoptimaliseerd voor zowel desktop als mobiele apparaten. De pagina kun je gemakkelijk als link toevoegen in e-mails of op je website of Facebookpagina plaatsen. En voor ZZP’ers is deze laatste optie zeker een mooie aanvulling omdat deze groep ook steeds vaker Facebook als webpagina gebruikt.

 

Minder gemiste afspraken met bevestigingen en herinneringen

Niets is vervelender dan wanneer een klant niet komt opdagen voor een afspraak. Om de kans hierop te verkleinen kan Bookings een e-mailbevestiging sturen naar jouw klant direct na de boeking. Hierin staat een link om de afspraak in de agenda te voegen. Ook kan Bookings een herinneringsmail sturen, precies op het moment dat jij dat wilt. En afspraken kunnen gemakkelijk gewijzigd worden. Ook dit kan jouw klant zelf. Door te klikken in de link die in de bevestigingsmail staat komt de klant terug op de pagina. Hier kan een andere dag en/of tijd gekozen worden of de afspraak kan worden geannuleerd. Wil je last-minute annuleringen voorkomen? Geen probleem, jij hebt zelf de controle over de periode waarbinnen een afspraak afgezegd kan worden. Dat kan een uur, een dag maar ook een week zijn.

Alle mogelijkheden van Bookings zijn beschikbaar via het web en kunnen gemakkelijk bereikt worden vanuit de navigatiebalk in Office 365. Er is tevens een mobiele app in ontwikkeling, zodat je met een paar klikken de boekingen ook kunt beheren als je even niet achter je computer zit.

Wil jij meer weten over Microsoft Bookings en/of Office 365 Business Premium? En alle mogelijkheden ervaren? Neem dan voor meer informatie of een vrijblijvende demo contact op met één van de adviseurs van IT Support Groep! Zij vertellen je graag meer!

 

Veel gestelde vragen over Microsoft Bookings

1. Wanneer wordt Bookings beschikbaar?

Als je een Office 365 Business Premium abonnement afneemt zal deze functie binnen enkele maanden beschikbaar komen.  

2. Met welke Office 365 abonnementen kan ik Bookings gebruiken?

Bookings komt beschikbaar met een Office 365 Business Premium abonnement. Later dit jaar zal ook Office 365 Enterprise E3 worden uitgebreid met Bookings. 

3. Hebben al mijn collega’s een Office 365 abonnement nodig?

Nee. Je hebt één Office 365 Business Premium abonnement nodig om Bookings aan te maken en in te richten. Jouw collega’s kunnen iedere willekeurige e-maildienst gebruiken. 

4. Hoe kan ik mijn afspraken beheren als ik niet op kantoor ben?

In de komende maanden wordt hard gewerkt aan een app voor jouw mobiele apparaat zodat je waar je maar wilt alle boekingen kunt bekijken en beheren. Ook de klantinformatie zal hierin beschikbaar zijn. 

5. Hebben mijn klanten ook een Office 365 abonnement nodig?

Nee. Jouw Bookings pagina is voor iedereen beschikbaar. Om een afspraak in te plannen hoeft jouw klant enkel een naam en e-mailadres te hebben zodat Bookings de bevestiging en herinnering kan e-mailen. 

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place