Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Referentiecase Versteijnen Logistics Services B.V.
28 mei 2020
Samen wordt nu écht samen in Microsoft Teams
9 juli 2020

Microsoft Teams: niet meer weg te denken uit onze dagelijkse werkzaamheden

Een jaar geleden waren videocalls ‘nice to have’ en soms nog eng. Maar vandaag de dag is er hierin veel veranderd: ze zijn een cruciaal onderdeel geworden van samenwerken.

De trends van de afgelopen periode

De afgelopen maanden hebben steeds meer mensen zijn/haar webcam aangezet binnen Microsoft Teams. Zelfs twee keer zoveel dan voor de pandemie. Het gevoel en de noodzaak om je collega’s even te zien werd immers steeds groter. Het totaal aantal videogesprekken in Teams is in de afgelopen maanden alleen al met 1000 procent gegroeid. Deze trends hebben ervoor gezorgd dat Microsoft de introductie van nieuwe functies heeft versneld. Zo laten we graag nog even zien hoe je Teams persoonlijker kan inzetten. Bijvoorbeeld door het gebruik van een andere achtergrond waar we ook al eerder over schreven. Microsoft Teams is aangevuld om jouw video-ervaring productiever, comfortabeler en leuker te maken.

Nieuwe achtergrondeffecten

Wanneer je deelneemt aan een Teams-vergadering, wil je de focus op het gesprek hebben – niet op die rommelige boekenkast of de keuken achter je. Naast de bestaande (en nog steeds handige) optie om je achtergrond te vervagen, zijn er nu ook andere afbeeldingen beschikbaar als (een modern kantoor) tot behoorlijk gek (een mooi strandtafereel). Maar onlangs heeft Microsoft ook deze opties uitgebreid zodat je je achtergrond kan aanpassen met een eigen achtergrond OF door te kiezen voor één van de collectie achtergronden.

Nu de hele wereld zich op video richt, worden bedrijven creatief met verzamelingen achtergronden die je eenvoudig kunt downloaden en vervolgens uploaden naar Teams. Hoe je dat doet? Zie hieronder de korte stap voor stap video.

Nieuwe functies beschikbaar in de gratis versie van Microsoft Teams

We zien dat ook veel mensen gebruik maken van de gratis versie van Microsoft Teams. Ook voor deze gebruikers heeft Microsoft een aantal functies uitgebreid.

Vergaderingen vooraf inplannen
Gebruikers van de gratis versie kunnen nu vergaderingen plannen en uitnodigingen verzenden. Deze mogelijkheid bouwt voort op de bestaande mogelijkheid ‘Nu vergaderen’. Er is nu dus een optie om de vergaderlink te kopiëren en rechtstreeks naar andere deelnemers te sturen of om een uitnodiging te verzenden via Outlook of Google Agenda. Deze veelgevraagde mogelijkheid wordt uitgerold naar de huidige gebruikers. En goed om te weten: er is op dit moment geen tijdslimiet voor vergaderingen in de gratis versie van Teams – dus werk vooral samen!
Hieronder zie je hoe je vergaderingen plant en start in de gratis versie van Teams.

Veilig werken
Ook de gratis versie wordt ondersteund door de veilige, wereldwijde infrastructuur van Microsoft. Hiermee kunnen alle gebruikers vertrouwen op een veilige en betrouwbare service.

Heb je hulp nodig? Of heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar en beantwoorden al je Teams vragen graag!

Meer weten over Microsoft Teams? Laat mij je helpen!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

place