Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

43% van de cyberaanvallen is gericht op MKB
10 januari 2018
Vacatures bij IT Support Groep
17 januari 2018

Meltdown en Spectre: kwetsbaarheden ontdekt. Wat betekent dit voor jou(w) organisatie?

Het is je vast niet ontgaan, media staat er vol mee: Meltdown en Spectre. Beiden zitten wereldwijd in veelgebruikte processoren. Deze processoren vind je in werkstations, laptops, smartphones en tablets. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Toch vertellen we je graag nu al meer over dit onderwerp.

Wat houdt het in?

Meltdown en Spectre zijn ‘lekken’ in de werkwijze van een processor. Als hackers de kans krijgen om kwaadwillende software op jouw werkstation, laptop, smartphone of tablet te activeren dan kan er via dit lek gevoelige informatie ‘gestolen’ worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wachtwoorden en persoonsgegevens. Het is dus van belang om te voorkomen dat hackers toegang krijgen! Daarnaast wordt er, zo snel als mogelijk, de oplossing aan het lek uitgevoerd zodra deze beschikbaar is.

Wat betekent het voor jou?

Op dit moment zijn er bij de betrokken partijen nog geen voorbeelden bekend waarbij er misbruik gemaakt is van deze kwetsbaarheden. De kans dat je gehackt wordt is klein, maar wees je altijd bewust van de risico’s. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je zo veilig mogelijk blijft werken, hieronder lees je hoe we dit doen.

Wat mag je van IT Support Groep verwachten?

Bij IT Support Groep staat veilig werken hoog in het vaandel. We doen er alles aan om te voorkomen dat een hacker toegang kan krijgen tot jouw IT omgeving. Wij zorgen er enerzijds voor dat jouw IT omgeving goed beveiligd is en gemonitord wordt, anderzijds implementeren we oplossingen zodra deze beschikbaar zijn. In het geval van Meltdown en Spectre moeten de betreffende softwareontwikkelaars een oplossing beschikbaar stellen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet. Zodra er meer bekend is voeren we de benodigde acties zo snel mogelijk door.

Wat kan je zelf doen?

IT Support Groep is druk aan de achterkant voor je bezig. Maar op een aantal onderdelen hebben we jouw hulp nodig:

  • Iedere dinsdag voeren we onderhoud uit. Hiervan krijg je wekelijks een melding. Zorg dat je jouw werkstation of laptop aan laat staan wanneer je deze oproep op je scherm krijgt. Op deze manier kunnen wij de updates die nodig zijn zo spoedig mogelijk voor je installeren.
  • Wees, net als altijd, erg voorzichtig met het openen van links en bijlagen in e-mails.

Wij staan voor je klaar

Bij IT Support Groep vinden we dat iedereen, altijd veilig moet kunnen werken. Of je nu meer informatie wilt, je zorgen wilt delen of hulp nodig hebt bij het updaten? Wij staan voor je klaar!

Meer weten over Meltdown en Spectre? Neem contact op met onze servicedesk!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place