Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Wij zorgen voor werkgeluk op iedere werkplek!
13 augustus 2018
Microsoft test datacenter in zee
16 augustus 2018

Microsoft Inspire 2018: Marc blikt terug

Ieder jaar is IT Support Groep weer van de partij. Dit jaar was Marc aanwezig bij het jaarlijkse internationale Microsoft event Inspire. Microsoft deelt tijdens deze conferentie, dit jaar in de grootste gokstad ter wereld Las Vegas, de laatste ontwikkelingen en innovaties, trends, komende introducties en vooral veel inzicht. Alle informatie en opgedane kennis is inmiddels terug in Nederland ?. Hieronder deelt Marc graag de ‘need-to-knows’ van zijn trip.

Over Microsoft 365

“Vorig jaar werd Microsoft 365 geïntroduceerd tijdens Inspire,” vertelt Marc. “En een jaar later ‘staat’ Microsoft 365 echt. Het is een combinatie van onderdelen uit Office 365. Samen met Windows 10 en Enterprise Mobility + Security biedt dit vele mogelijkheden voor de toekomst. Deze combinatie in een moderne werkplek is bijzonder geschikt voor het MKB. Het sluit daarbij naadloos aan bij onze nieuwe dienst Slimmer Werken. Het stelt écht iedere medewerker in staat om overal veilig te kunnen werken, plaats en apparaat onafhankelijk. Ik zie veel mogelijkheden voor onze relaties”, sluit Marc af. Microsoft 365 is makkelijk te beheren maar ook de veiligheid is zeer doordacht. Die veiligheid is natuurlijk iets wat vandaag de dag een grote must is.

Microsoft Teams is de toekomst

Microsoft Teams combineert het beste van communiceren, samenwerken én intelligentie. Alles vanuit 1 vertrekpunt met een koppeling naar de vertrouwde Office-apps. “Sinds de introductie van Teams, evolueert Teams snel,” gaat Marc verder. “Wereldwijd is dit -op de cloud gebaseerd- kindje van Microsoft al niet meer weg te denken. Binnen IT Support Groep werkt iedere afdeling met en vanuit Teams. Ook op Inspire vlogen de (nieuwe) mogelijkheden van Teams om mijn oren. Ik heb veel interessante demo’s gezien. Wat we kunnen verwachten? Nog meer integratie van verschillende onderdelen. Teams is ‘hét anker’ van het nieuwe werken. AI (Artificial Intelligence) gaat ook zeker binnen Teams een belangrijke rol spelen. Alles met maar één doel: nog sneller, efficiënter en slimmer werken!”

AI Artificial Intelligence

Er wordt vandaag de dag veel gebruik gemaakt van AI. Dagelijks worden uit grote hoeveelheden data interessante inzichten gehaald. “En dat levert wel degelijk iets op,” vertelt Marc. “In één van de sessies zag ik hoe een bot iemand pro-actief benaderde/opbelde met het advies om op tijd te vertrekken in verband met een file en een jas mee te nemen omdat het binnen een uur gaat regenen. En dit bestaat dus al. AI is er nu en verdwijnt niet meer,” sluit Marc enthousiast af.

Binnen het snelle ICT landschap kan je niet ver vooruitkijken. Dat realiseren we ons maar al te goed. “Daarom zijn dit soort evenementen ‘een must’….je realiseert je dan dat de tijd écht hard gaat en de ontwikkelingen nog sneller. Wil jij meer weten over Inspire? Over welke kennis ik in mijn koffer (en hoofd) mee naar huis heb genomen? Ik vertel je graag meer onder het genot van een kop koffie.”

“AI gaat ook zeker binnen Microsoft Teams een belangrijke rol spelen. Alles met maar één doel: nog sneller, efficiënter en slimmer werken!”

Marc Franken
IT Support Groep

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place