Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Joost en Marc bij Microsoft Inspire – dag 1
11 juli 2017
Dag 3 Security bij Microsoft Inspire
13 juli 2017

Dag 2 bij Microsoft Inspire

Joost en Marc hebben inmiddels ook dag 2 achter de rug van Inspire. Inspire is een jaarlijks terugkerend evenement wat gefaciliteerd wordt door Microsoft. Dit jaar is het event in Washington en met maar liefst 16.000 bezoekers/partners uit de hele wereld. Joost en Marc blikken iedere dag terug en geven je graag een kijkje in de wereld van Microsoft, trends, innovatieve ontwikkelingen en zaken die interessant zijn voor het MKB.

Slimmer werken volgens de laatste eisen en wetten

“Ook vandaag kwam dé visie van Microsoft weer verschillende keren direct en indirect terug in de keynotes,” vertelt Joost. “Die visie: Iedere organisatie en ieder persoon in de wereld in staat stellen om meer te bereiken, meer te bereiken door middel van digitale transformatie. Ieder bedrijf in de wereld zal uiteindelijk in meer of mindere mate een digitaal bedrijf worden, daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Juist die digitale transformatie laat mensen slimmer werken. Dé moderne werkplek kan de dagelijkse werkzaamheden écht optimaliseren en versnellen. Gisteren kwam de modern workplace ook al voorbij. Juist beveiliging als cruciaal onderdeel werd ook vandaag weer verder uitgediept. Zeker met de komst van de GDPR geeft dit nieuwe inzichten in het beveiligen van jouw (bedrijfs)data. Microsoft is zich hier zeker bewust van, valt me op. Het voorkomen van een datalek en het voldoen aan alle regel- en wetgevingen zijn meer dan ooit noodzaak geworden. Echt interessant om te zien hoe we hier met behulp van Microsoft technologie nog meer grip op kunnen krijgen.”

De intelligente cloud

Gisteren viel het ‘onze Cloud man Marc’ al op, er werd niet echt gesproken over de Cloud. “Eigenlijk is dat ook wel logisch,” vertelt Marc. “De Cloud is er namelijk al, en als je hem wilt gebruiken dan doe je dat gewoon. En de cloud? Die wordt écht steeds intelligenter. We praten niet meer over servers in de cloud, maar over het gebruiken van services in de cloud. Hiermee kunnen we makkelijker applicaties en apparaten koppelen aan elkaar en ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden die we nu nog niet eens kunnen voorstellen omdat onze verbeeldingskracht het nog niet kan bedenken. Best vreemd toch? Maar ik geloof dat we hier in de nabije toekomst echt wel iets van gaan merken. Wie had er een paar jaar geleden gedacht dat onze kids niet meer tv kijken? Gewoon zoals wij dat doen en hebben gedaan? Ze kijken naar YouTube en volgen kanalen op het moment dat het hen uitkomt. Dit hadden we vroeger niet kunnen voorspellen. Zo ziet de digitale transformatie die de intelligente cloud mogelijk maakt er ook uit. Ook vandaag wordt het weer duidelijk: de transformatie gaat snel, heel snel. We volgen de ontwikkelingen hier op de voet en nemen alle belangrijke en relevante informatie mee naar huis! Wordt dus zeker vervolgd.”

“Het voorkomen van een datalek en het voldoen aan alle wet- en regelgevingen zijn noodzakelijk. Echt interessant om te zien hoe we hier met behulp van Microsoft technologie nog meer grip op kunnen krijgen.”

Joost Merkx
IT Support Groep

Wat je moet weten over Inspire dag 2

  • Moderne werkplek met optimale beveiliging
  • De intelligente cloud gaat maar door
  • Verschuiving in de cloud van servers naar services
  • Nog meer grip op nieuwe wet- en regelgevingen met Microsoft technologie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

IT Support Groep vindt het belangrijk om relaties in beeld te brengen. Hun ambities, passies en ervaringen vormen de basis van verhalen die wij vanuit IT Support Groep graag delen met andere bedrijven. Dit om juist anderen te inspireren en te laten zien welke oplossingen helpen.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place