Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Blog van IT-adviseur Devin. Alleen ga je sneller, samen kom je verder
14 september 2020
Referentiecase Meuviro
8 oktober 2020

Thuiswerken een blijvertje?

RTL nieuws besteedde een veelzeggend artikel aan deze vraagstelling en kop. Deze publicatie beschreef situaties die we wellicht allemaal (her)kennen. Een uurtje langer slapen, vaker de hond uitlaten, even een wasje draaien en geen overvolle trein: mensen zijn tevreden over thuiswerken. Meer dan de helft van de thuiswerkers wil in de toekomst vaker thuiswerken dan voor de crisis, zegt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). In dit artikel geeft Marc Franken, Sales Manager bij IT Support Groep zijn kijk op dit onderzoek.

1 tot 3 dagen vanuit huis aan de slag
In de maanden maart tot en met juli is het aantal mensen dat aangeeft vaker vanuit huis te willen werken gestegen tot tussen de 40 en 60 procent. “En van een dergelijk percentage schrik ik niet,” vertelt Marc. “Sterker nog, dit is wat ik vanuit mijn gesprekken met relaties ook hoor. Wat het onderzoek ook beschrijft, ‘vooral het hebben van flexibelere werktijden en ontbreken van reistijd zorgen voor een positieve ervaring bij thuiswerkers. Het laat tevens zien dat het merendeel graag tussen de één en drie dagen zou thuisblijven.’ En dat kan natuurlijk ook prima. De meeste organisaties hebben inmiddels ‘een manier/werkwijze’ ontwikkeld rondom thuiswerken. Wel is de vraag of ‘de gekozen manier’ voldoende doordacht is en aansluit bij de organisatie,” oppert Marc.

Structuur
“Bedrijven hebben snel de interne organisatie klaar moeten stomen voor de nieuwe manier van werken, gaat Marc verder. “Nu het er op lijkt dat thuiswerken dé norm is, is het een mooi moment om de gekozen/gedwongen manier van werken eens onder de loep te nemen. Werkt iedereen wel efficiënt en op een eenduidige manier? Dat is een vraag die misschien wel weer nieuwe vragen oproept. Want alle (vergaarde) informatie van vandaag de dag vraagt om een passende structuur, afgestemd op de organisatie. De kennis zit immers verdeeld door de organisatie. Maar wat als deze informatie via handige applicaties snel beschikbaar is voor iedereen? En ook nog eens overzichtelijk vanuit één platform? Dan omarmt iedereen die structuur, werk je slimmer samen en verhoog je de productiviteit. Ook bij thuiswerken.”

Check, check
Wil je meer weten over efficiënt thuiswerken? Een check op de inmiddels omarmde manier van werken? Laat het mij weten!

Bron: RTL nieuws

Meer weten over thuiswerken? Ik vertel je graag meer.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place