Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Chatten in Microsoft Office terwijl je samenwerkt
12 maart 2019
Tekst vertalen in Office 365
16 april 2019

2 handige tips van Robert voor je (beeld)schermgebruik

Tip 1 Open 2 schermen naast elkaar (op je laptop)

Werk jij weleens thuis? Ik wel! Thuiswerken kan heel handig zijn, zeker als je zaken wil afronden of een deadline moet halen. Maar is werken op een laptop dan thuis wel altijd zo handig?  

Ik vond soms van niet en leg je graag uit waarom. Ik liep weleens tegen het probleem aan dat ik thuis niet de snelheid had van werken met twee schermen zoals op kantoor. Dit zorgde ervoor dat ik mijn werkzaamheden voor mijn gevoel soms minder overzichtelijk kon doen. Maar dat is nu verleden tijd. Want vanaf nu is er de mogelijkheid om schermen naast elkaar te openen én bewerken. 

Hoe werkt het? 

Dit doe je door een open venster te selecteren en deze tegen de zijkant van je scherm te slepen. Alle andere vensters die je open hebt staan verschijnen aan de andere kant van het scherm. Kies hier het venster dat je ernaast wilt openen. Lukt dit niet? Dan staan je instellingen nog niet goed. Ga via Start naar Instellingen selecteer Multitasking en zet alle opties onder Vastmaken aan. 

Dit is echt een handige feature als je het mij vraagt! 

Tip 2 Werk opgeruimd en gefocust

Zet jij ook altijd meerdere schermen op je computer open? Zo veel schermen dat je soms gewoon even de weg kwijt bent en niet meer weet waar je precies mee bezig was? Dit overkomt veel mensen. Focus is daarom zo belangrijk want dan ben je veel productiever. Werk niet met eindeloos veel schermen open op je computer. Dit zorgt voor onrust. Vergelijk het met je bureau, je werkt toch ook het liefst aan een opgeruimd en georganiseerd bureau? ?

En dan nu de tip. Je hoeft niet alle schermen één voor één te sluiten. Dit kan je heel eenvoudig doen door het venster wat je open wilt houden te selecteren en een beetje heen en weer te schudden. Probeer maar eens! Je zult zien dat alle andere schermen automatisch worden geminimaliseerd en je werkruimte direct is vrijgemaakt/opgeruimd. Fijn he!?

Bron: Microsoft

Meer weten? Neem contact op met Robert!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place