Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Joost en Raymond aanwezig bij Dattocon2019 in San Diego
19 juni 2019
Handig: neem je vergadering op en/of kijk live met Microsoft Teams!
2 juli 2019

Ben eens eerlijk: hoeveel e-mails stuur jij naar je collega’s?

Communicatie, een onderwerp wat steeds meer in de schijnwerpers is komen te staan met de komst van digitale apps. Privé vinden we dit allemaal handig en vanzelfsprekend, maar op de werkvloer ook? We communiceren heel wat af met elkaar, maar doen we dat op het werk dan echt zo anders dan thuis? Ja! We zijn op het werk echt nog blijven hangen in 1995, het jaar waarin we zijn gestart met e-mail. En daar houden we nog steeds trouw aan vast.  

Het kan anders 

E-mail. Zeker niet fout, maar wel tijdrovend en miscommunicatie in de hand werkend. Het kan handiger! In ieder geval met het interne e-mailverkeer. Want hoeveel e-mail ontvang jij op een dag van je collega’s? En hoeveel verstuur jij er? Het zijn er stiekem meer dan je denkt. Tel maar eens…. 

Het zit écht in ons systeem. Het eerste wat je doet als je een vraag hebt aan je collega is het opstellen van een nieuwe e-mail. Maar waarom? Je kunt je vraag toch veel makkelijker en sneller aan je collega stellen via chat? In plaats van hiervoor een hele email uit te werken die in de overvolle inbox van je collega terecht komt. Het werken met Microsoft Teams is hiervoor een mooi alternatief.

Sneller communiceren met sneller resultaat 

Het is een manier van communiceren wat ik nog dagelijks in de praktijk tegenkom en wat na 25 jaar lastig af te leren is, maar wel veel productiviteit op kan leveren. Je bent namelijk minder tijd kwijt omdat je je vraag kort en bondig kunt stellen in de chatfunctie van Teams. En ervaring leert dat je eerder antwoord krijgt omdat hij direct bij je collega binnenkomt en niet in zijn mailbox tussen alle andere e-mails verdwijnt.  

Maar het levert ook een veel duidelijkere communicatiewisseling op in het geval het een gesprek betreft met meerdere mensen. Daar waar je dan e-mails tussen alle betrokkenen op en neer gestuurd ziet worden moet je maar hopen dat je in alle communicatie mee wordt genomen. Dit is in chat niet het geval. Dan zie je alle communicatie en kan je het in logische volgorde (! ook heel handig 😉) teruglezen en reageren indien gewenst. Bekijk zeker even deze video waarin ik deze situatie uitleg… 

Herkenbaar of niet?

Meer weten? Neem contact op met Robert!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place