Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Hoe veilig verstuur jij e-mail?
3 september 2018
Wanneer communiceer je via welke applicatie?
25 september 2018

De kracht van eenvoud in jouw e-mail

Outlook, wie kent het niet? Het is de meest gebruikte Microsoft applicatie voor werk en/of privé. Een applicatie met heel veel functionaliteiten. Maar hoeveel functies gebruik jij binnen Outlook?  

 Zou het dan niet handig zijn dat je deze dagelijkse functionaliteiten kunt ‘bundelen’ in een persoonlijk overzicht? Volgens Microsoft wel! Daarom wordt het vereenvoudigde lint geïntroduceerd. 

Het lint is de ‘werkbalk’ boven in het Outlook scherm en bevat allerlei functionaliteiten die je al goed kent en gebruikt voor het opstellen en versturen van e-mails. 

Deze update geeft een moderne uitstraling met behoud van ‘het gemak’ van Outlook en maakt het voor jou nog eenvoudiger te gebruiken. 

Jouw lint voor meer productiviteit 

Het vereenvoudigde lint is responsive en gemakkelijk te personaliseren. Zo kan je voortaan de functionaliteiten die je dagelijks gebruikt op één rij tonen, ongeacht je schermgrootte. Dit doe je door de voor jou belangrijke functionaliteiten eenvoudig vast te pinnen aan het lint. En gebruik je er een aantal niet met regelmaat? Dan verwijder je ze gewoon.   

Uiteraard blijven alle functionaliteiten die je niet of nauwelijks gebruikt wel beschikbaar en eenvoudig toegankelijk. Je kunt namelijk op elk gewenst moment ‘gewoon’ weer terug naar het volledige lint. 

Sneller scannen met meer overzicht 

Naast het lint maakt Microsoft je inbox en e-mails overzichtelijker door een duidelijkere visuele hiërarchie te creëren. Hierdoor kan je eenvoudiger je berichten scannen en is het gemakkelijker om je te concentreren op de belangrijke berichten en de inhoud hiervan. Een goed voorbeeld hiervan is de automatische indeling (n.a.v. jouw gebruik) van ‘Prioriteit’ en ‘Overige’ in de mobiele applicatie.   

 Naast alle visuele updates wordt het nu ook gemakkelijker om nieuwe vergaderingen te plannen. Zo helpt de Outlook Agenda je voortaan sneller een vergaderverzoek te versturen. Dit doen ze door alle benodigde informatie direct in het nieuwe vergaderverzoekformulier in te vullen. Hierdoor is het eenvoudiger en beter aanpasbaar waardoor je niets vergeet.  

De video 

Bekijk deze video voor alle komende updates voor Outlook: 

Coming soon button 

Benieuwd hoe deze updates voor Outlook er daadwerkelijk uitzien? Maak dan gebruik van de Coming soon button rechts bovenin je scherm. Met deze button is het mogelijk de komende updates live te ervaren en alvast te wennen aan de nieuwe functionaliteiten.  

Let op, zodra alle updates door Microsoft volledig zijn geïmplementeerd, zijn de Coming soon button én de aan- en uitschakelaar niet meer zichtbaar. Deze wordt weer zichtbaar wanneer Microsoft van plan is aanvullende belangrijke wijzigingen in Outlook te introduceren. 

Bevalt de Coming soon button niet? Geen probleem, je kan dan op ieder moment terugkeren naar de ‘klassieke’ ervaring.  Benieuwd wat Outlook jou kan opleveren? Laat je inspireren door een van onze IT adviseurs.

Door Robert Koreman – Slimmer Werken specialist

Bron: Office.com

Meer weten over Slimmer Werken? Neem contact op met Robert!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

place