Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Adoptie is cruciaal!
4 juni 2018
Verbindingen en VoIP vanaf juli per maand gefactureerd!
19 juni 2018

Dave, Teamleider Systeembeheer over kansen krijgen én kansen pakken!

“Augustus 2011, toen is mijn carrière begonnen ?……dat is lang geleden,” vertelt Dave van Hest, Teamleider Systeembeheer. Ik deel in dit artikel graag mijn loopbaan. Waarom? Ik hoop hiermee jongens te inspireren om bij IT Support Groep te komen werken. Ook juist die jongens die nog niet zoveel ervaring hebben. We hebben nu mooie vacatures. Bij IT Support Groep ‘stomen’ we graag mensen klaar. De nieuwe rol van Junior Systeembeheerder is daar een mooi voorbeeld van. Want ja, kansen krijgen en kansen pakken is toch het mooiste wat er is om jezelf verder te ontwikkelen. Toch?

Hoe alles begon….

Als stagiaire mocht ik vanuit mijn MBO-4 IT opleiding aan de slag bij IT Support Groep. Wat een overgang was dat zeg. Alle theorie en kennis zit in je hoofd en dan mag je ineens klanten te woord staan en op afstand helpen. Dat is echt andere koek. Maar wat heb ik daar veel van geleerd. Ik vond het werk leuk, ik had echt het gevoel dat ik toegevoegde waarde had. Gelukkig had IT Support Groep dat gevoel ook en bood mij -na mijn stageperiode- een contract aan. Ik was officieel Systeembeheerder Online.

De volgende stap

In die tijd was IT Support Groep nog ‘klein’ in verhouding met mijn 40 collega’s van vandaag de dag. We groeiden best hard en waren altijd wel aan het studeren om bij te blijven. Ik denk dat mensen zich niet altijd realiseren maar twee keer per jaar halen we nieuwe certificaten of doen we ‘bijspijker examens/trainingen’. Van Office 365, Server 2012 en 2016 tot aan verschillende leveranciers certificaten. Denk aan HP, RoutIT, Barracuda, Veeam en ESET. Dit wordt allemaal gefaciliteerd door IT Support Groep. Hoe tof is dat? Dus als je stil staat is dat hier toch echt je eigen schuld. Er worden hier altijd zoveel kansen geboden. Ik kreeg de kans om me verder door te ontwikkelen als Systeembeheerder. Ik ging nu alle klanten ontmoeten die ik de tijd daarvoor aan de lijn had. Nu mocht ik ze verder helpen op hun locatie. Ik kreeg een auto en hoppa….daar ging ik de weg op.  Ik werd ‘eigen baas’ en die vrijheid vond ik heerlijk. Ik probeerde iedere dag zo efficiënt mogelijk in te richten en in te delen en ook hier voelde ik die voldoening na een dag hard werken. Dacht ik: ‘Heb ik toch mooi weer geregeld dat die 25 mensen vandaag zonder zorgen kunnen werken’.

De perfecte mix tussen techniek, planning, relatiebeheer en management

Op de achtergrond was ik als Systeembeheerder altijd bezig met onze (interne) bedrijfsprocessen. Hoe kunnen wij als Systeembeheerders efficiënter werken en slimmer communiceren met de overige collega’s? Maar ook keek ik altijd vanaf de zijlijn kritisch naar de logistieke processen binnen IT Support Groep. In juli 2017, nu bijna een jaar geleden, stelde Joost mij de vraag of ik me niet verder wilde ontwikkelen als Teamleider van de Systeembeheerders en daarmee ook de planning op me wilde nemen. Eerlijk is eerlijk, hier heb ik best even over nagedacht, hiermee gaf ik weer een stukje vrijheid ‘buiten op de weg’ op. Maar één ding is zeker; hier heb ik geen moment spijt van gehad. Ik heb een HBO studie (Middle Management) afgerond, ben nu (als jongste telg) lid van het MT en kan nu al het geleerde in de praktijk brengen. En die binding met de mannen buiten blijft wel. Ik ben een belangrijke schakel binnen grotere projecten en kom daardoor regelmatig bij onze relaties over de vloer. Voor mij de perfecte mix tussen techniek, planning, relatiebeheer en management.

Vacatures

Lijkt jou een dergelijke loopbaan ook wel iets? Pak dan nu die kans! Op dit moment hebben we verschillende vacatures. Zo zoeken we Systeembeheerders Online en (Junior) Systeembeheerders. De rollen die ik heb ingevuld. Heb je vragen over een vacature? Twijfel niet, ik beantwoord ze graag want ik ben tenslotte ervaringsdeskundige ?.

Meer weten over deze vacature? Stel al jouw vragen aan Dave!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place