Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Referentiecase Energy Services
8 september 2020
Thuiswerken een blijvertje?
28 september 2020

Blog van IT-adviseur Devin. Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Wat een mooie slogan is het toch. Dit is er echt één waar ik in geloof. In mijn dagelijkse werkzaamheden als IT-adviseur bij IT Support Groep ervaar ik iedere keer hoe je samen écht verder komt. Maar voor mij betekent dat wel dat er een moderne werkplek aan ‘de basis’ moet staan. Een werkplek waar je altijd veilig en slim kan werken, waar je ook bent.

Mijn gouden combinatie: op de fiets en (net)werken

Vorige week op de fiets, ja je leest het goed ?, ontving ik weer die bevestiging over ‘vertrouwen’. In mijn netwerk van Cima Coppi bespreken we op de fiets (en daarna ook hoor) zaken die ons bezig houden. En hier kwam het eerder genoemde vertrouwen om de hoek kijken. We spraken over het vele thuiswerken, over het vertrouwen én daarmee vooral over de controle loslaten. Want dat is hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

4 randvoorwaarden

Vandaag de dag hebben veel ondernemers gedwongen de weg naar thuiswerken gevonden. En de controle loslaten is daarmee gedeeltelijk wel een feit geworden. De oplossingen van onder andere Microsoft en Microsoft 365 bieden veel thuiswerkmogelijkheden in deze bijzondere tijd. Met een moderne werkplek laat je je medewerkers efficiënter werken. Zo zorgen wij bij IT Support Groep voor een werkplek waar iedereen mee kan én wil werken. Maar daarvoor zijn er voor mij wel 4 belangrijke randvoorwaarden:

1. Er is een duidelijk standpunt van de organisatie over de structuur, de basis en de rechten;
2. Er is een visie / duidelijke kaders over wie wat gebruikt en waarvoor;
3. Een inventarisatie en onderzoek maakt altijd deel uit van een Slimmer Werken traject;
4. Training van Microsoft 365 applicaties is cruciaal voor het slagen van Slimmer Werken.

Maar wat is nu eigenlijk Slimmer Werken?

Ik zie dat de werkcultuur in bedrijven in rap tempo aan het veranderen is. Medewerkers werken steeds meer samen – twee keer zo veel in de afgelopen vijf jaar- en ze verzamelen veel informatie en kennis. Ook veiligheid wordt steeds belangrijker. Maar hoe ga je daarmee om in deze digitale wereld? Met tools als OneNote, SharePoint Online en Teams wordt slimmer werken mogelijk. Zo vergaderen we heel wat af en mailen we helaas volop bestanden (in verschillende versies). Dit is vaak verrassend inefficiënt. Maar wat als je allemaal op dezelfde manier én met dezelfde tools samen gaat werken? Dat is de reden waarom ik geloof in Slimmer Werken. 

Gratis demo of inspiratiesessie?

Microsoft 365 bevat zoveel nuttige applicaties. Moet je alles gebruiken? Nee zeker niet. Gebruik alleen die onderdelen uit Microsoft 365 die jouw organisatie echt verder brengen. En welke dat dat zijn? Daar help ik jou graag bij. Ik laat je zien welke mogelijkheden er zijn in een demo of schuif aan bij een inspiratiesessie. De eerstvolgende inspiratiesessie Slimmer Werken is gepland op woensdagochtend 28 oktober. Meer weten? Bel mij op 06-52420346 of stuur een e-mail naar d.breestraat@itsupportgroep.nl.

Meer weten over Slimmer Werken? Ik vertel je er graag meer over.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place