Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

IT Support Groep spreekt op congres GDPR Live 25 april
20 maart 2018
Referentiecase Denote ‘in control’
27 maart 2018

I like to move it!

Wij weten het best hoor: SharePoint wordt niet altijd als de meest gebruiksvriendelijke applicatie beschouwd. Maar goed nieuws want hier komt verandering in!

Drag and drop

Wist je dat je nu bijvoorbeeld al hele bestandsmappen tegelijk vanuit je verkenner naar SharePoint kunt kopiëren met het drag-and-drop principe? En dat je heel eenvoudig je mappenstructuur kunt aanpassen binnen SharePoint? Nieuwe features die mij in ieder geval heel gelukkig maken!

De drag and drop methode is echt een geweldig snelle en handige manier om mappen met alle onderliggende submappen in één keer van je computer naar je digitale werkomgeving te slepen. Hiermee vervallen je documenten op de desktop niet, maar worden ze als kopie in SharePoint geplaatst waarbij de hiërarchie behouden blijft.

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel, je selecteert de betreffende map(pen) en sleept deze letterlijk naar de SharePoint bibliotheek waar je deze wilt plaatsen.

Op het moment dat je met de map in de bibliotheek hangt zie je dat er + Kopieren onder de map komt te staan en kan je het los laten. Hierna kun je aan de rechterkant van de bibliotheek de voortgang volgen en zie je wanneer de gehele upload is afgerond.

Wanneer een bestand reeds bestaat in de bibliotheek vraagt SharePoint welke versie je wilt opslaan.

Documenten kopiëren en verplaatsen

Naast het kopiëren van bestanden naar SharePoint is het ook mogelijk je bestanden binnen SharePoint te kopiëren en verplaatsen. Dit kan heel handig zijn op het moment dat je bestanden in een verkeerde bibliotheek zijn opgeslagen. Of wanneer al je bestanden zijn gemigreerd naar een nieuwe SharePoint omgeving, maar nog niet goed in de nieuwe sitestructuur zijn ondergebracht.

Dit kan je heel snel en eenvoudig oplossen in SharePoint door middel van de opties Verplaatsen naar en Kopiëren naar.

Wil je alleen een document in een bovenliggende map onderbrengen? Dan kan dat heel eenvoudig met het drag and drop principe. Let op, mappen kunnen niet op deze manier worden versleept.

Door Natalie Nouwen – Slimmer werken specialist

Meer weten over de nieuwste SharePoint toepassingen? Neem contact op met Natalie!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place