Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Ben alert! Valse e-mails in omloop namens het RIVM.
16 maart 2020
Met Microsoft Teams werk je op afstand zonder dat je de afstand voelt.
23 maart 2020

Studenten van de school voor ICT en Mediatechnologie van ROC Tilburg leren door in Azure!

‘Ik wil kijken hoe wij met onze studenten door kunnen zonder op school aanwezig te zijn? Hoe snel kunnen jullie 11 projectgroepen in Azure aanmaken voor onbepaalde tijd?’. Deze vraag stelde Igor Burger, docent ICT-beheer van de ROC opleiding in Tilburg ons afgelopen zondag.

Nood breekt wet

“Ik zag de bui al hangen,” vertelt Igor. “We zijn met 11 projectgroepen net gestart in een semester waarin ze 5 servers moeten gaan leren bouwen. En nu zitten we midden in een pandemie. Nood breekt wet. Gelukkig dacht IT Support Groep meteen mee en werden acties snel uitgezet. Martijn Staps, Cloud-specialist bij IT Support Groep (én oud leerling van onze opleiding, leuk om te weten) is meteen met zijn kennis aan de slag gegaan.”

De nieuwe projectinvulling

“De studenten zijn nu bezig met een project waarin een AD, WSUS, Backupserver, Firewall en een Nextcloud Linux server ‘moet’ zitten. Dat moeten we dus even gaan omgooien,” gaat Igor verder. Martijn heeft de projectomschrijving en onderdelen aangepast zodat er aspecten door kunnen gaan. Alleen dan nu in een andere omgeving: de Microsoft Azure cloud. “Zo bouwde Martijn voor elke projectgroep een gescheiden Azure omgeving en schreef hij vooraf de VM specificaties. De groepjes van vier kunnen in deze basisomgeving mooi aan de slag en ervaring met Azure opdoen. Daarnaast adviseerde Martijn om de leerstof rondom een losse backupserver te vervangen door de PaaS dienst van Azure zelf, Azure Backup. Ook hebben we een VPN-Gateway toegevoegd als extra onderdeel omdat er wat zaken weg vielen en studenten toch ook remote op een veilige manier bij hun omgeving moeten komen. Een totaalproject in de cloud dus. Wij hebben -als leraren- toegang tot deze omgevingen en passen zo mooi learning/training on the job toe. Super om te zien hoe snel en innovatief we nu bezig zijn,” zegt Igor.

Les vanuit huis ‘werken met Azure’ door Igor

Dit is IT van vandaag

“De Azure cloud heeft alles in zich,” vertelt Martijn. “Dit project voor de studenten bewijst maar weer dat dit dé optie van vandaag de dag is om infrastructuur uit te rollen. Erg leuk om dit in sneltreinvaart te realiseren en op te tuigen voor de studenten. Op deze manier leren ze veel over nieuwe toepassingen en zien ze direct wat de ongekende mogelijkheden in de Azure cloud zijn. Iets wat niet meer weg te denken is in het leven van een IT-er. Het laat toch maar mooi zien dat je altijd, overal, veilig kan werken uh studeren ?,” sluit Martijn enthousiast af.

Meer weten over de mogelijkheden in Azure?

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place