Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Word geen slachtoffer van cybercrime!
15 december 2016
IT Support Groep en 2017: Wat verwachten wij van dit jaar?
2 januari 2017

Altijd een scanner op zak met Office Lens: wij zijn enthousiast!

In the picture: Office Lens! Bij IT Support Groep zijn we razend enthousiast over deze app. Joost Merkx, directeur IT Support Groep : “Ik gebruik ‘m echt vaak. Met name voor presentaties vind ik Office Lens geweldig. Ik maak een foto -en ook al zit ik net niet goed voor het (projectie)scherm- Office Lens registreert mijn beeld perfect en schaalt/werkt bij waar nodig.” Met Office Lens maak je een einde aan je stapels papieren/bonnetjes en zorg je dat je nooit meer belangrijke informatie kwijtraakt.

Losse bonnetjes zijn verleden tijd

Parkeerbonnetjes, ideeën uit een brainstorm op een los papiertje, aantekening op een bierviltje: Herken je dit? Zit jouw portemonnee en/of tas ook vol met krabbels? Je probeert ze natuurlijk goed te bewaren, maar met Office Lens gaat dat voortaan een stuk makkelijker. Met deze app maak je namelijk een foto van die losse krabbels en bewaar je ze digitaal, zodat je ze altijd bij de hand heb. Ouderwetse papieren zijn dus nu écht verleden tijd. Je vindt de Office Lens app gratis in de Store.

Jouw telefoon als zakscanner

Office Lens verandert je telefoon in een handige zakscanner. Door foto’s te maken van bonnen, visitekaartjes en andere papiertjes, heb je ze in goede en leesbare kwaliteit op je telefoon. Office Lens maakt de foto zó, dat het lijkt alsof je bonnetje plat onder een scanner heeft gelegen. Het ziet er altijd goed uit. Op welk device je het ook bekijkt! Ook is een geprint document bewerken net zo gemakkelijk. De scanner zet je foto om in Word en hiermee kun je direct aan de slag om bijvoorbeeld de tekst aan te passen.

Hoe werkt Office Lens?

Als je een foto maakt, herkent Office Lens vanuit welke hoek je fotografeert en of er letters op het document staan. Slim dus. Staat er een verkeerde naam in het document of wil je iets toevoegen? Dat kan! De app verandert de gemaakte scan direct in ‘een echt bewerkbaar’ document in OneNote, Word of OneDrive. Zo kun je het altijd later aanpassen.

 

Haal alles uit Office Lens!

Office Lens kent verschillende slimme mogelijkheden. We zetten ze voor je op een rij:

  • Office Lens herkent letters op de foto’s die je maakt. Bijvoorbeeld de naam of een adres op een visitekaartje. Of aantekeningen op een flipover. Hierdoor kun je zelfs op trefwoorden zoeken in de afbeeldingen via OneNote of OneDrive.
  • Scan een visitekaartje en voeg de naam en telefoonnummer meteen toe aan je contactenlijst.
  • Alle soorten notities – bijvoorbeeld op een notitieblok – kun je scannen en bewaren als een Word-document,  een PowerPoint-slide of pdf-bestand.
  • Gescande afbeeldingen deel je gemakkelijk met vrienden via OneNote en OneDrive.

Probeer het zelf! Office Lens is voor iedereen gratis te downloaden. Je kunt Office Lens gebruiken op Windows, Android of iOS.

Bron: Microsoft Blogs

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.
place