Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Referentiecase Van Mossel Automotive Groep
19 december 2019
Nieuw! Inspiratiesessies Slimmer Werken in 2020! Nieuwe data: meld je nu aan!
16 januari 2020

2020 het jaar van 20 in 2020! De belangrijkste ontwikkelingen in de ICT-branche op een rij

Het is een mooie traditie geworden om ieder jaar even kort terug te blikken en daarna snel vooruit te kijken. Wat verwacht IT Support Groep van 2020? Joost deelt het met je. “2020 wordt een bijzonder jaar,” vertelt Joost. “Naast ons 20-jarig jubileum in 2020 (klinkt mooi he?) verwachten we dat dit jaar veel MKB-organisaties op grote schaal stappen maken op het gebied van Big data én in/naar de cloud.” 

Big data en de cloud

“Ik zie steeds meer relaties gegevens en data verzamelen. Hartstikke mooi maar je moet wel weten wat je ermee wilt doen,” gaat Joost verder. “Kunnen we de productie nog efficiënter inrichten? Kunnen we de pieken in het klantcontactcenter terugdringen? Allemaal inzichten die verkregen kunnen worden uit verzamelde gegevens en data. Anders dan enkele jaren geleden liggen de tools voor Big data nu echt klaar. Zo bieden zowel de Microsoft- als de Amazoncloud hier verschillende diensten in aan om bijvoorbeeld gemakkelijk je data te analyseren. Het is allemaal niet heel ingewikkeld als je maar weet aan welke knoppen je moet draaien. Als IT Support Groep hebben wij in 2019 flink aan de weg getimmerd in de cloud. Onze vernieuwde partnerstatus van Amazon, de verschillende referentiecases maar ook de publicatie ‘De cloud is er voor iedereen’ zorgen voor alle speerpunten/pijlers richting de cloud. Activiteiten die we in 2020 vol enthousiasme gaan doorpakken.” 

Werkgeluk

De cloud is goud. En dé plek om winst en vooruitgang te boeken. “Wist je dat we 200% meer zijn gaan samenwerken? En dat je gemiddeld 20% van je tijd aan het zoeken bent naar documenten? In 2019 hebben we -met succes- verschillende inspiratiesessies Slimmer Werken georganiseerd. We zijn blij dat we zoveel organisaties de toegevoegde waarde hebben kunnen laten ervaren. Met mooie trajecten als gevolg gaan we deze lijn ook in 2020 verder doortrekken. De data voor nieuwe inspiratiesessies communiceren we binnenkort. Dus wil jij weten hoe je slimmer en efficiënter kan gaan werken? Houd dan zeker onze website in de gaten!” Wij geloven dat werkgeluk leidt tot een beter bedrijfsresultaat. Hiervoor is een efficiënt ingerichte werkplek noodzakelijk. Een werkplek dat uit onderzoek tot stand komt, waar écht over nagedacht wordt en met een zachte landing wordt geïmplementeerd in de organisatie. 

Security

Twee voorbeelden die we dit jaar voorbij zagen komen: Ransomware (gijzelingssoftware) in ziekenhuizen die gericht waren op afpersing en een universiteit lag vijf dagen plat na een cyberaanval.  “Security, databeveiliging en privacy blijven veel, heel veel aandacht verdienen. En daarmee bedoel ik niet dat je als organisatie enkel moet inzoomen op technische oplossingen. Natuurlijk moet dat goed ingeregeld en gemonitord worden. Maar ook schuilt er een ander groot gevaar. Het grootste gevaar zit namelijk toch echt achter het toetsenbord, je medewerkers dus. Bewustwording rondom cybercriminaliteit wordt daarom zeker een belangrijk speerpunt voor 2020, dat staat voor ons wel vast,” sluit Joost af. “Op naar een mooi, innovatief en veilig 2020!” 

Bronnen: Computable, KPN, wijgaanslimmerwerken.nl

Meer weten over één van deze onderwerpen? Laat het mij weten!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

place